Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iščekuju kaznu

Dinamovci ostali u šoku, čekala ih je fešta, 12 kartona pjenušca, ali sve je otkazano...

Dinamo, doček juniora na Plesu
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/7
25.02.2016.
u 16:43

– Što da uopće kažem, o čemu, bolje da ništa ni ne govorim – suznih je očiju kazao Mario Cvitanović

Dinamovi juniori vrlo vjerojatno neće igrati u četvrtfinalu Lige prvaka iako su pobijedili Anderlecht u Bruxellesu sa 2:0. Naime, plavu ekspediciju po povratku u Zagreb dočekala je vijest da je Uefa pokrenula postupak protiv Dinama jer je u Bruxellesu nastupio Matija Fintić, a bio je suspendiran!

Igrači nisu znali

Dobro je netko rekao, taj Dinamo je proklet klub, toliko je željan Europe, a onda kad nešto napravi, sve padne u vodu.

– Nevjerojatno, pobijedimo Arsenal pa se dogodi slučaj Ademi, sad nam klinci dođu u četvrtfinale LP-a i trebaju igrati utakmicu s Barcelonom, i dogodi se ovo – vrtio je glavom u nevjerici glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

On je prvi i doznao da je Uefa pokrenula postupak.

– Spremao sam se u zagrebačku zračnu luku na doček momčadi kad je došao “faks”, išao sam pogledati što je i – ostao u šoku. Zasad znamo samo da je postupak pokrenut, a kako će završiti, ne znamo, bilo je raznih slučajeva s različitim odlukama – rekao je Svetina dok je momčad polako izlazila.

Dečki nisu ni znali dok su čekali prtljagu, trener Mario Cvitanović prvi je doznao pa se vratio igračima i prenio im šokantnu vijest.

– Što da uopće kažem, o čemu, bolje da ništa ni ne govorim – suznih je očiju kazao Mario Cvitanović pa ipak nastavio:

– Mi smo pobjedu zaslužili na terenu, ponosan sam na igrače, klub, našu prezentaciju i dominaciju. Ovi su igrači pokazali da na njih treba računati, da su zasluženo s Dinamovim grbom, ova ekipa može biti ponos Hrvatske. Mislim da ovo nije zadnji korak koji smo napravili. Vjerujem da ćemo na kraju ipak igrati protiv Barcelone – pokušao je naći nadu Cvitanović te odbacio da bi igranje s Barcom bila nagrada za ovu generaciju:

– Ne želim da to bude nikakva nagrada, to je samo logičan slijed događaja. Ovo natjecanje nije završeno i mi ne kanimo stati. Mi smo prošli grupu, prošli Anderlecht, ali nismo još ništa napravili. O Barceloni ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme.

Morat će pričekati odluku Uefe koja bi trebala biti donesena 29. veljače. I strepiti te se nadati da će te utakmice biti.

– Ma ne zanima me! Što bude, bit će, mi smo svoje na terenu napravili. Pa meni se srce raspalo na dva dijela kad sam čuo tu vijest, iskreno vam kažem – jedva je susprezao suze Mario Cvitanović.

Ako ima nekakve nade za Dinamo, onda je u činjenici da ovdje nema novčanih nagrada, da se navodno ni Anderlecht neće žaliti.

– Nakon utakmice delegat je obavijestio Anderlecht o pogrešci na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti jer je bolja momčad prošla dalje, no Uefa u svakom slučaju može pokrenuti postupak. Konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak 29. veljače. Naravno, GNK Dinamo spreman je snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no isto tako iskreno se nadamo i vjerujemo da će Uefa prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu – piše među ostalim u priopćenju Dinama.

Čekalo 12 kartona pjenušca

No, mora biti spreman i na to da je izbacivanje lako moguće i da će Anderlecht igrati protiv Barcelone zbog katastrofalne plave administracije. Propala bi tako nogometna fešta 8. ožujka u Maksimiru, kao što je propala jučerašnja jer je netko u Dinamu zabrljao i krivo protumačio propise, valjda misleći da se žuti kartoni brišu nakon igranja po skupinama. U zračnu luku trebali su doći i navijači, predstavnici Grada Zagreba, rezerviran je VIP salon, u prtljažniku automobila pred zračnom lukom bilo je 12 kartona pjenušca.

A igrači? Moglo se s njima razgovarati o nogometu, ali ni to nije bilo lako, većina je širila ruke, gledala u nebo i šutke otišla u autobus.

>> Dinamo potvrdio: Suspendirali smo osobu odgovornu za propust!

Komentara 12

SO
sonce
18:17 25.02.2016.

Jadan i bijedan komentar u stilu Junacija. Čovijek toloiko piše i laže da sam sebi vijeruje.

DU
Deleted user
17:07 25.02.2016.

Ovaj večernji je dno dna. Tedenciozno piskaranje.Dinamo će igrati protiv Barce evo za vas jedna vijest iz prve ruke. Ako srpski mediji nisu pozitivniji prema hrvatskom prvaku ja sam Yovanovich. Sramite se plaćenici.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:22 25.02.2016.

Opet sve u stilu yugonostalgičara, fešta, šampanjac, orgije itd. Spustimo tenzije, normalno da netko mora za to odgovarati ali mislim da je tome najteže. Koliko puta je u prošlosti bila zbrka zbog kartona, stalno se nešto mijenja ali treba imati osobu koja to prati. Još jedno, ovo su juniori.......njima to puno znači ali nema neku vrijednost što se njihove karijere tiče. Tko se probije u prvu momčad Dinama je igračina za sve klubove u Europi, juniorske titule su zgodne ali.....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije