Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u Kinu

Naušnice od dagnji za 130 ljepotica na izboru za miss

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
26.10.2015.
u 22:25

Turistička zajednica Šibenika naručila je nešto što karakterizira grad

Naušnice od šibenskih dagnji, koje je osmislila i izradila šibenska umjetnica Ana Šunjerga, ekskluzivan su i originalan dar za 130 misica koje će im uručiti Maja Spahija, Miss Hrvatske 2015. na izboru za Miss Svijeta u Kini.

– Od Turističke zajednice grada Šibenika koja je pokrovitelj Maji Spahiji dobila sam zadaću da napravim nešto lijepo i jednostavno što karakterizira naš grad. Šibenik je poznat po uzgajalištima dagnji i inspiracija je došla sama po sebi, a rezultat su jedinstvene naušnice ukrašene pleterom i narančastom bojom koju često susrećemo u bogatoj baštini grada. Najveći umjetnički poticaj daju mi oblici koje je priroda već stvorila pa nastojim kod školjke zadržati prekrasne reljefe koje ostave morski puževi i samo s malim detaljem dodati svoj kreativni potpis – kaže Ana Šunjerga.

Na izboru za Miss Svijeta običaj je da si natjecateljice međusobno daruju predmete koji simbolično predstavljaju zemlju iz koje dolaze. Prošlogodišnja misica Antonija Gogić oduševila je djevojke iz cijelog svijeta anđelima od kukuruzne komušine koje je izradila bjelovarska Socijlana zadruga “Pružimo ruke”. Maja Spahija uvjerena je da će jedinstvene naušnice oduševiti i ostale misice.

>> Što jesti u 10 najposjećenijih gradova svijeta

Komentara 1

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
23:38 26.10.2015.

eke ce mi ciga Zika nabavit istu takvu za 100 kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije