Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Znate li kako se pravilno riješiti ulja od kuhanja? Isprobajte ovih nekoliko načina

Shutterstock
22.12.2021.
u 14:30

Što god napravili s uljem, nikad ga nemojte proliti u sudoper

Da morate odabrati najčešće korišteni predmet u svojoj smočnici, vjerojatno bi to bilo ulje za kuhanje, zar ne? Ulje se koristi za gotovo sva jela, ali što je sa svim tim dodatnim uljem koje se ne potroši? Ako ste se riješili ostatka ulja tako što ste ga izlili u odvod sudopera ili bacili van u dvorište, cijelo vrijeme ste to pogrešno radili, piše Real Simple.

Ponovno ga iskoristite za kuhanje
Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuhanje? Ovo je osobito korisno ako često pržite hranu ili koristite puno ulja za kuhanje. Sve što trebate učiniti je pustiti ulje da se ohladi na sobnu temperaturu, procijediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu. Možda ćete ga trebati procijediti nekoliko puta kako biste bili sigurni da su sve mrvice nestale, ali kada se očisti, možete ga ponovno upotrijebiti do dva puta.  Imajte na umu da biste trebali pokušati ponovno upotrijebiti ulje u roku od dan ili dva ako možete.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji

1/9

Ulijte ga u posudu
Ako nakon kuhanja imate samo malo viška ulja, možda neće biti dovoljno za recikliranje.  Jednostavan i učinkovit način da ga se riješite je da ga pustite da se ohladi, a zatim ga ulijte u jednokratnu posudu, dobro zatvorite i bacite u smeće.

Dodajte ga u kompost
Ako ste svoje ulje koristili za kuhanje biljnog obroka, razmislite o tome da ga dodate u kantu za kompost. Vaše bube i crvi bit će vam zahvalni!  Samo pazite da to ne radite s uljem u kojem se kuhalo meso.Na kraju ćete privući neželjena stvorenja poput glodavaca, tvorova i rakuna.

Upalite zvuk! 😂😉 Dikobraz George uživa u batatu za ručak

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar samočitam
samočitam
20:54 22.12.2021.

Vidim ja pun Zagreb rakuna. Sad znam i zašto, privuklo ih ulje u kojem je pečeno meso bačeno u kompost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije