Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunjen život

Život za žene počinje u najboljim godinama – pedesetima

žena, starija žena, sreća, osmijeh, zadovoljstvo,  (1)
Thinkstock
14.03.2013.
u 12:00

Kako godine prolaze, žene se osjećaju mnogo bolje nego u dvadesetima. Društvu zamjeraju što ih smatra starijima nego što zaista jesu.

Nevjerojatno, ali što su žene starije, više vježbaju, seksualni život im je bolji i osjećaju se sretnije. Današnje 50-godišnjakinje kažu da se s godinama osjećaju sve bolje. Gotovo polovica kazala je da osjeća zadovoljstvo u životu, sretnije su, veselije, a avanturistički duh sve je jači. Kod četvrtine njih javlja se želja da se okušaju u novom sportu, za razliku od 16 posto 20-godišnjakinja. I svakodnevno su aktivnije od mlađih djevojaka – čak 42 posto ispitanica krenulo je na zumbu.

Mnoge su žene osjetile poboljšanje u seksualnom životu, ali i ljubavnim vezama. Jedna od pet žena koje su navršile 50 godina ima spolne odnose barem jednom tjedno, prosječno kao i žene u dvadesetima. Čak 27 posto starijih žena zadovoljno je seksualnim životom u kojem uživaju više nego ikad prije, otkrilo je istraživanje na 1500 žena u dobi između 20 i 65 godina. Zanimljivo je i da žene koje nisu u vezi u pedesetima koriste internet da bi pronašle partnera. One koje su u vezama kažu da imaju sretnije i ispunjenije odnose nego u ranijoj životnoj dobi.

Današnje 50-godišnjakinje priznale su da su se vrijednosti koje su im prenosile majke negdje "zagubile", pa je 93 posto njih priznalo da su nekom trenutku u životu prekršile tradiciju i običaje koje su im prenijele majke. Priznale su i da imaju drukčiji odnos sa svojim kćerima nego su njihove majke imale prema njima, jer 64 posto smatra svoju djecu – prijateljima, prenosi Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije