Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Za ove namirnice mislite da su 'zdravije', a zapravo je potpuno suprotno

Shutterstock
10.02.2024.
u 14:00

Od smoothija, preko dijetalnih namirnicama, do suhog voća, ove namirnice zapravo je poželjno izbjegavati

Obožavatelji fitnessa obožavaju smoothieje i proteinske napitke. Iako su vrlo hranjivi, neki od ovih napitaka sadrže i "skrivene" kalorije i šećere. Neki smoothieji mogu sadržavati i do 400 kalorija.  Jogurt je zdrav obrok i pomaže u smirivanju želuca. Međutim, neki jogurti ne sadrže žive i aktivne kulture. Kada se masnoća ukloni iz jogurta kako bi se smanjila količina kalorija, dodaje se šećer da bi se poboljšao okus. 

Suho voće obiluje vlaknima, vitaminima i drugim esencijalnim hranjivim tvarima. Međutim, sušeno voće sadrži veću količinu šećera i kalorija od svježeg.  Neke od dijetalnih namirnica sadrže konzervanse, nezdravu masnoću i umjetna sladila koja nisu dobra za zdravlje. Ako pijete dijetalne sokove, posebice u većim količinama s nadom da ćete izgubiti pokoji kilogram, varate se. Možete nabaciti pokoji kilogram, a ovakvi napici mogu povećati i krvni tlak te utječu na crijevne bakterije.

Mislili ste da je zdravija opcija konzumirati neki umjetni zaslađivač umjesto šećera? Iako ih možete smatrati zdravima, oni mogu pridonijeti povećanju tjelesne težine. Da bi se izgubila težina, dobro je smanjiti unos šećera, uključujući i zdrave šećere.

VIDEO Testirali smo: Najbolje su krafne 'kao bakine', a šmekaju i one s limunom i paprom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije