Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postoji li rizik?

U New Yorku zabranili prodaju popularnog sladoleda od `crne čokolade'

Crni sladoled
Foto: Getty Images
1/3
05.07.2018.
u 21:06

Popularnost crnih namirnica i napitaka ne jenjava na društvenim mrežama, a mnogima je posao procvjetao zbog toga u zadnjih godinu dana.

New York City je zabranio prodaju popularnog proizvoda, sladoleda od tamne čokolade u koji se dodaje aktivni ugljen. 

Upravo taj sastojak, koji mnogi slastičari dodaju sladoledu za crnu boju, može uzrokovati konstipaciju i smanjiti učinkovitost lijekova. 

Popularnost crnih namirnica i napitaka ne jenjava na društvenim mrežama, a mnogima je posao procvjetao zbog toga. 

Posebno popularan je crni sladoled s okusom kokosa iz njujorške slastičarnice Morgenster`s, ali i crne palačinke s dodatkom acai bobica. 

Foto: Getty Images, LPI
Foto: Getty Images

No, iz Gradskog ureda za zdravlje, sada je stigla zabrana koja će u New Yorku baciti u vjetar tisuće i tisuće dolara investicija nakon što je upozoreno da konzumacija namirnica s aktivnim ugljenom može uzrokovati probleme s probavom, smanjiti učinkovitost lijekova kao i kontracepcijskih pilula. Dodajmo i to da je aktivni ugljen u New Yorku godinama na "crnoj listi", no zbog popularnosti spomenutih proizvoda u zadnjih godinu dana, ta su se pravila malo zaobišla. 

Ono što je prethodili potpunoj zabrani uporabe aktivnog ugljena jest peticija koju je u dva tjedna potpisalo 20 tisuća građana ovog američkog grada iako liječnici upozoravaju da male količine aktivnog ugljena koje se konzumiraju kroz spomenute namirnice, ne bi trebale predstavljati prijetnju zdravlju. 

"Ako svaki dan jedete sladoled s aktivnim ugljenom možda ćete zbog povećane količine tog sastojka u vašem organizmu imati određenih zdravstvenih problema, no ako ga pojedete jednom mjesečno, to neće utjecati niti na učinkovitost kontracepcijskih pilula niti na zatvor, poručuje ginekologinja Alyssa Dweck i autorica knjige The Complete A to Z for your V. Rizik postoji, ali ne u malim dozama, napominje.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nepoželjna
11:04 07.07.2018.

Probala bi , čisto iz znatiželje. podsjeća me na crni rižot koji..obožavam:)

AU
austrougarskigeneral
21:26 05.07.2018.

fuj mrzim ovaj sladoled

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije