Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Treba vam lijek za spavanje? Istraživanje pokazalo da je jedan 'lijek' opraštanje!

Istraživanje je pokazalo da postoji velika korelacija između kvalitete sna jednog pojedinca i njegove želje za opraštanjem.
30. listopada 2019. u 09:42 1 komentara 2329 prikaza

Što je zajedničko zadržavanju ljutnje, izloženosti plavom svijetlu, kofeinu, alkoholu i sobi koja je pretopla ili prehladna? Sve to utječe na kvalitetu sna, piše Real Simple. Istraživanje koje je otkrilo korelaciju između dobrog i kvalitetnog sna s željom za opraštanje tiče se opraštanja i sebi i drugima. 

TUŽNA PRIČA Student se ubio jer ga je djevojka s kojom je bio u vezi maltretirala: Osuđena je!

Uzorak istraživanja je činilo 1,400 odraslih Amerikanaca, a hipoteza istraživanja bila je da mogućnost opraštanja može dovesti do boljeg i lakšeg sna što onda dovodi do zdravijeg i kvalitetnijeg života. 

Odlična ideja! Morate vidjeti kako je Zagrepčanin Albert na fantastičan način iskoristio stare fotografije grada

Populacija koja je sudjelovala u istraživanju trebala je ocjeniti svoju spremnost na opraštanje drugima i opraštanja sebi, a zatim ih se pitalo da prijave kakav im je bio raspored i kvaliteta sna, njihovo trenutno tjelesno stanje i osobno mišljenje o vlastitom zadovoljstvu. Rezultati su pokazali da oni koji lakše opraštaju puno bolje spavaju i imaju bolje zdravlje općenito. Istraživači su se zapitali zašto i došli do odgovora da kada osoba može pustiti svađe iza sebe ima manje stresa u tijelu. 

conan POSVEĆENOST POSLU Čudesni vojni pas Conan dan nakon ozljede već je na poslu

Ograničenje istraživanja je u tome da su sudionici ocjenjivali vlastitom procjenom, no svakako je potvrđena velika korelacija između opraštanja i dobrog sna. Zato sljedeći put kada nećete moći zaspati razmislite jeste li ljuti na nekoga ili žalite zbog nečega. Kada (si) oprostite, bolje ćete spavati.

PRVO MISLITE NA ZDRAVLJE Kako bi uštedjela novac, otišla je na dvije plastične operacije odjednom i preminula od posljedica

U videu pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade