Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽETE LI VJEROVATI?

Treba vam lijek za spavanje? Istraživanje pokazalo da je jedan 'lijek' opraštanje!

30.10.2019.
u 09:42

Istraživanje je pokazalo da postoji velika korelacija između kvalitete sna jednog pojedinca i njegove želje za opraštanjem.

Što je zajedničko zadržavanju ljutnje, izloženosti plavom svijetlu, kofeinu, alkoholu i sobi koja je pretopla ili prehladna? Sve to utječe na kvalitetu sna, piše Real Simple. Istraživanje koje je otkrilo korelaciju između dobrog i kvalitetnog sna s željom za opraštanje tiče se opraštanja i sebi i drugima. 

Uzorak istraživanja je činilo 1,400 odraslih Amerikanaca, a hipoteza istraživanja bila je da mogućnost opraštanja može dovesti do boljeg i lakšeg sna što onda dovodi do zdravijeg i kvalitetnijeg života. 

Populacija koja je sudjelovala u istraživanju trebala je ocjeniti svoju spremnost na opraštanje drugima i opraštanja sebi, a zatim ih se pitalo da prijave kakav im je bio raspored i kvaliteta sna, njihovo trenutno tjelesno stanje i osobno mišljenje o vlastitom zadovoljstvu. Rezultati su pokazali da oni koji lakše opraštaju puno bolje spavaju i imaju bolje zdravlje općenito. Istraživači su se zapitali zašto i došli do odgovora da kada osoba može pustiti svađe iza sebe ima manje stresa u tijelu. 

Ograničenje istraživanja je u tome da su sudionici ocjenjivali vlastitom procjenom, no svakako je potvrđena velika korelacija između opraštanja i dobrog sna. Zato sljedeći put kada nećete moći zaspati razmislite jeste li ljuti na nekoga ili žalite zbog nečega. Kada (si) oprostite, bolje ćete spavati.

U videu pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

Komentara 1

DU
Deleted user
10:51 30.10.2019.

potreban je mir u glavi. opraštanje je jedna stavka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije