Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Topli vikend idealan je za roštilj: Profesionalni chef otkriva tajne savršeno pečenog mesa

Thinkstock
07.08.2020.
u 11:35

"Bez obzira na to što je roštilj jednostavnije jelo, potrebnu mu je dati jednako ljubavi, pažnje i brige kao i bilo kojem drugom jelu", rekao je chef.

Matt Horn je chef i vlasnik restorana Horn Barbecue koji bi se trebao otvoriti 5. rujna u Oaklandu u Kaliforniji. 

Kako kaže, odrastao je uz ljude koji su obožavali pripremati roštilj, pa je i sam postao jedan. "Ti ljudi su imali veliko, da tako kažem, poštovanje prema roštilju i pripremi mesa na taj način. Bez obzira na to što je jednostavnije jelo, potrebnu mu je dati jednako ljubavi, pažnje i brige kao i bilo kojem drugom jelu."

Za Insider je otkrio koji trikovi i savjeti su njegovu pripremu mesa na roštilju doveli do savršenstva. 

Prvo napominje kako je važno dobro pripremiti piletinu. "To je prva i osnovna stvar koju bi svi trebali znati pripremiti, a mnogi je podcjenjuju. Upravo zato se događa da im se piletina posuši."

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Za pripremu na roštilju, Horn preporučuje da uzmete tamni dio piletine poput batka i krilca jer je sočniji. Dan prije začinite meso, zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite u hladnjaku. Kada pečete, možete piletinu preliti s malo vode ili pivom kako bi dobilo na sočnosti.

Kada je riječ o mesnom odresku i ribi, Horn kaže da ih treba dobro namazati uljem kako se ne bi zalijepili za roštilj. Preporučuje marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, timijana i malo soja umaka. Kako ne biste prepekli meso, savjetuje da prvo pustite da se ispeče s jedne strane, a zatim s druge. 

Vrlo je važno ostaviti odrezak da odstoji 10 do 15 minuta nakon pečenja prije nego ga izrežete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brisket Dreams. #nationalbrisketday

A post shared by Matt Horn (@matthornx) on

Za ribu je, kaže, temperatura jako bitna. Prvo ju ispecite kratko s obje strane, a zatim ju prebacite u aluminijsku foliju, dodajte začine i maslac i ispecite još kratko - tako ćete spriječiti da se prepeče.

Kada vam dolaze gosti najbrža i najlakša opcija su hamburgeri. Kako se meso ne bi zalijepilo za rešetku potrebno je sastrugati ulje s iste, a kako se ne bi prepeklo Horn preporučuje da ga maknete s vatre kada poprimi dobru boju i da ga, baš kao i ribu, zamotate u foliju, te pečete još kratko. Tako će se sačuvati sočnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije