Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravila čišćenja

Treba li tenisice prati u perilici rublja? Evo što kaže stručnjak!

shutterstock
03.03.2020.
u 07:00

Tenisice nosimo 99 posto vremena, a održavamo ih čistima na najbrži i najjednostavniji način – operemo ih u perilici rublja. Ipak, to možda i nije najpametnija ideja.

Najlakši i najbrži način pranja tenisica jest ubacivanje u perilicu rublja – zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove. Stručnjak i vlasnik jedne tvrtke za čišćenje, Will Lankston otkrio je zašto to možda i nije najpametnija ideja, prenosi The Sun.

"Savjetujem da ne perete tako svoje tenisice te da ih nikako ne stavljate u sušilicu. Toplina može zgužvati tenisice i uništiti lijepilo koje ih drži. Sušilica također može smanjiti tenisice ovisno o materijalu od kojeg su napravljene."

Najbolji je način čišćenja lagano brisanje vlažnom krpom.

Kako pravilno oprati ruke doznajte u videu:

Lankston također savjetuje stavljanje teniske loptice u sušilicu ako želite mekane ručnike. "Ako želite da vam ručnici, kaputi ili jastuci budu mekani, stavite tenisku lopticu u sušilicu zajedno s njima. Osim što će sve biti mekano i glatko, zahvaljujući teniskoj loptici sve će se brže osušiti."

Will je uz savjete i 'srušio' jedan mit o ubijanju bakterija: "Previše praška za pranje rublja može stvoriti probleme kao što su mrlje na odjeći, smrad u perilici i duže sušenje odjeće. Također, pranje rublja na visokoj temperaturi ne ubija bakterije – stavite izbjeljivač na bazi klora."

Komentara 11

AF
AfganistanskiHrvat
08:17 03.03.2020.

Pitanje: Treba li tenisice prati u perilici rublja? Evo što kaže stručnjak: Nikako ih ne stavljate u sušilicu. Pa sada dragi čitatelji razmislite o tekstu.

DM
drazen.muhvic
09:49 03.03.2020.

Treba ih odnijeti na potok i skupa sa ostalim rubljem ručno oprati u čistoj izvorskoj tekućoj vodi, uz dodavanje praška i omekšivača. Sušiti obješeno na štriku razvučenom između dvije voćke.

DU
Deleted user
08:09 03.03.2020.

tenisice perem u vešmašini već 35 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije