Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Svjesnim disanjem riješite emotivne i zdravstvene probleme

Doktorica Judith Kravitz izumila je transformacijsko disanje prije čak 30 godina, a među najstarijim obožavateljima su Goldie Hawn i Deepak Chopra.
07. veljače 2010. u 11:41 2 komentara 76 prikaza
odmorodmor

Transformacijsko disanje sve je veći hit među slavnima koji povremeno za osobno psihičko zdravlje posjećuju psihoterapeutem odnosno za one koji to žele izbjeći. Dva sata ovog disanja bi naime trebalo biti ekvivalent dvijema godinama psihoterapije.

Doktorica Judith Kravitz izumila je transformacijsko disanje prije čak 30 godina, a među najstarijim obožavateljima su Goldie Hawn i Deepak Chopra. No, tek u posljednje vrijeme kako se sve više ljudi okreće alternativnoj medicini i TD postaje sve popularniji pa se samo u posljednjih godinu dana tržište povećalo za skoro 20 posto.

Dio privlačnosti transformacijskog disanja zasigurno je i u tome što se vrlo lako može samostalno prakticirati.

- Poanata TD-a nije da osoba postane ovisna o terapeutu već da preuzme odgovornost za vlastito zdravlje. – izjavio je jedan od redovitih 'vježbača'.

O čemu se točno radi? Riječ je o udisanju velikih količina kisika vrlo brzo, što odvodi um na oduševljavajuća mjesta te navodno pomaže pojedincu da se suoči s raznim emotivnim i zdravstvenim problemima. Glavna korist je pročišćavanje tijela, emotivnog polja i uma, te poboljšanje zdravlja.

Kako se TD može prakticirati kod kuće

Poduprite se na krevetu  ili stolici tako da su leđapod kutem od 45 stupnjeva. Mora vam biti udobno i toplo, a glava i vrat naslonjeni na nešto i opušteni. Fokusirajte se na donji dio trbuha ispod pupka. Dva puta udagnite na usta i jednom izdahnite. Tijekom izvođenja vježbe treba se fokusirati na udisaj, dok izdah treba biti kratak. Koncentrirajte se na disanje, opustite i pustite da vam se dogode bilo kakve fizičke ili psihičke promjene. – objašnjava Kravitz.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj