Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFORMACIJSKI DAH

Svjesnim disanjem riješite emotivne i zdravstvene probleme

odmorodmor
07.02.2010.
u 11:41

Doktorica Judith Kravitz izumila je transformacijsko disanje prije čak 30 godina, a među najstarijim obožavateljima su Goldie Hawn i Deepak Chopra.

Transformacijsko disanje sve je veći hit među slavnima koji povremeno za osobno psihičko zdravlje posjećuju psihoterapeutem odnosno za one koji to žele izbjeći. Dva sata ovog disanja bi naime trebalo biti ekvivalent dvijema godinama psihoterapije.

Doktorica Judith Kravitz izumila je transformacijsko disanje prije čak 30 godina, a među najstarijim obožavateljima su Goldie Hawn i Deepak Chopra. No, tek u posljednje vrijeme kako se sve više ljudi okreće alternativnoj medicini i TD postaje sve popularniji pa se samo u posljednjih godinu dana tržište povećalo za skoro 20 posto.

Dio privlačnosti transformacijskog disanja zasigurno je i u tome što se vrlo lako može samostalno prakticirati.

- Poanata TD-a nije da osoba postane ovisna o terapeutu već da preuzme odgovornost za vlastito zdravlje. – izjavio je jedan od redovitih 'vježbača'.

O čemu se točno radi? Riječ je o udisanju velikih količina kisika vrlo brzo, što odvodi um na oduševljavajuća mjesta te navodno pomaže pojedincu da se suoči s raznim emotivnim i zdravstvenim problemima. Glavna korist je pročišćavanje tijela, emotivnog polja i uma, te poboljšanje zdravlja.

Kako se TD može prakticirati kod kuće

Poduprite se na krevetu  ili stolici tako da su leđapod kutem od 45 stupnjeva. Mora vam biti udobno i toplo, a glava i vrat naslonjeni na nešto i opušteni. Fokusirajte se na donji dio trbuha ispod pupka. Dva puta udagnite na usta i jednom izdahnite. Tijekom izvođenja vježbe treba se fokusirati na udisaj, dok izdah treba biti kratak. Koncentrirajte se na disanje, opustite i pustite da vam se dogode bilo kakve fizičke ili psihičke promjene. – objašnjava Kravitz.

Komentara 2

AG
Agramer198
13:19 07.02.2010.

Besposleni pop...

OB
-obrisani-
13:29 07.02.2010.

Obezbjedite si mjesecne prihode za samo par sati na netu www.zvoxx.ws

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije