Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svečano otvorena Specijalna bolnica Primamed

Specijalna bolnica Primamed
Foto: Specijalna bolnica Primamed
1/24
24.05.2024.
u 15:40

Zagreb je dobio medicinski centar izvrsnosti

Jučer je u Zagrebu svečano otvorena Specijalna bolnica Primamed. Bolnica okuplja tim najboljih stručnjaka iz svih grana moderne medicine, a opremljena je najnovijom tehnologijom koja omogućuje pružanje najsuvremenije zdravstvene skrbi. Specijalna bolnica Primamed kontinuirano nastoji razmjenjivati medicinsko znanje i stručnost stoga su započeli stratešku suradnju s drugim po veličini zdravstvenim lancem u svijetu, turskim Acibadem Healthcare Group. Svečanom otvorenju svjedočile su i brojne osobe iz javnog života, poput ministra zdravstva Vilija Beroša, ministra financija Republike Sjeverna Makedonija Fatmira Besimija, Dragana Primorca, Ive Josipovića, Mladena Bodaleca, Minee, Andrije Jarka, Mirjane Mikulec i brojnih drugih.

Otvorena u zagrebačkoj Lovinčevićevoj ulici, Specijalna bolnica Primamed pruža najsuvremeniju zdravstvenu skrb današnjice. Obuhvaća niz internističkih i specijalističkih bolničkih djelatnosti, a multidisciplinarni tim vodećih stručnjaka i liječnika osigurava vrhunsku uslugu kojoj je na prvom mjestu uvijek pacijent. Glavni cilj djelovanja Specijalne bolnice Primamed je pružiti zdravstvenu skrb s individualiziranim i holističkim pristupom te uspostaviti i održavati najviši standard pružanja zdravstvene skrbi u jugoistočnoj i srednjoj Europi. Na području bolnice također se provode i djelatnosti medicine rada i sporta, medicine spavanja te zdravstvenog turizma.

Foto: Specijalna bolnica Primamed

„Specijalna bolnica Primamed garant je medicinske izvrsnosti. Danas svjedočimo otvorenju bolnice s suvremenom zdravstvenom infrastrukturom, kirurškom odjelu, operacijskom bloku, jedinice za intenzivno liječenje – a sve to uz najmoderniju zdravstvenu i medicinsku opremu te sa timom vrhunskih stručnjaka. Ono što mi je posebno drago je da Specijalna bolnica surađuje s jednim od globalnih lidera, pružatelja zdravstvenih usluga i na taj način u naš zdravstveni sustav implementirate nove kvalitete, novi način organizacije rada, najmoderniju tehnologiju, i dijagnostičku i terapijsku, ali ono što je bitno je da sve uz sve to imate individualizirani pristup pacijentima“, izjavio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva Vili Beroš.

Foto: Specijalna bolnica Primamed

„Neizmjerno mi je drago vidjeti da su se snovi mog prijatelja Gzima Redžepija ostvarili. Ovakav investicijski projekt u zdravstvenom sektoru od iznimne je važnosti za bolji i kvalitetniji život građana u Hrvatskoj. Postoji jedna izreka koja kaže da ako želimo nešto stvoriti za budućnost - to moramo stvoriti sami. Mislim da ste vi uspjeli i čestitam vam na tome.“ rekao je ministar financija Republike Sjeverna Makedonija, Fatmir Besimi.

Otvaranje Specijalne Primamed bolnice ostvarenje je našeg sna. To za nas znači, prije svega, omogućavanje zdravstvene skrbi većem broju ljudi. Nova bolnica opremljena je, vrhunskim uređajima koji su na razini svjetske klase, a medicinsko osoblje i dalje sačinjavaju jedni od najvećih stručnjaka u zdravstvu. Svi ljudi bi trebali imati pravo na adekvatnu zdravstvenu skrb, što je i krajnji cilj Specijalne bolnice Primamed. Pacijenti su nam bili i ostali srž onoga zašto ovo radimo“, izjavio je ravnatelj bolnice, prim. dr. sc. Gzim Redžepi.

Specijalna bolnica Primamed sadrži opremu koju koriste najrazvijenije bolnice diljem Europe, a usluga kvalitete u skladu je s najboljim svjetskim praksama. S ciljem daljnjeg razvoja, izmjenjivanja medicinskog znanja, praksi i stručnosti, započeta je i strateška suradnju s drugim najvećim zdravstvenim lancem u svijetu, turskim Acibadem Healthcare Group.

Foto: Specijalna bolnica Primamed

Dugo smo tražili partnera na hrvatskom tržištu tko bi dijelio našu viziju, a to je izvrsnost u zdravstvu. Specijalna bolnica Primamed nam se pokazala kao pravi partner iza kojeg stoje najveći stručnjaci u zdravstvu, i to stručnjaci za čije se ime zna puno šire od granica Hrvatske. Acibadem Healthcare Group se veseli suradnji i razmjeni znanja, koje će biti na obostranu korist, a najviše na korist naših pacijenata, koji zaslužuju najbolju zdravstvenu skrb“, rekao je predstavnik Acibadem Healthcare Group, Ilyas Benveniste.

Otvorenje bolnice nije prošlo bez svečanosti, koju su uveličali najbolji vokali, Vanna, Matija Cvek, Mia Dimšić, Mate Grgat i Marija Mirković.

Foto: Specijalna bolnica Primamed

Specijalna bolnica Primamed od kirurške djelatnosti obuhvaća područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, opće kirurgije, kao i maksilofacijalne, torakalne kirurgije i abdominalne kirurgije, a specijalizirana je i za djelatnosti ortopedije i traumatologije. Od specijalističkih djelatnosti obuhvaća anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, neurologiju, psihijatriju, urologiju, dermatologija i venerologija, oftalmologiju, ginekologiju, otorinolaringologija, fizikalna medicina i rehabilitacija te pedijatrija, kao i bolničke djelatnosti internističke djelatnosti kardiologije, pulmologije, gastroenterologije, endokrinologije, hematologije, alergologije, imunologije i reumatologije. Bolnicu je na novoj lokaciji moguće podsjetiti već danas, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama bolnice.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije