Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav ili prolazna zaljubljenos?

Sve se više parova upoznaje online: Možemo li se zaista zaljubiti bez fizičkog kontakta?

Shuttershock
02.04.2021.
u 21:00

Iako su neki za vrijeme pandemije uspjeli izgraditi snažne i trajne odnose, drugi su, kaže stručnjakinja, možda pomiješali osjećaje prave ljubavi i zaljubljenosti ili odvraćanja od samoće

Sviđalo se to nama ili ne, živimo u modernom i digitalnom vremenu kad se mnoge stvari umjesto uživo odvijaju online - pa tako i zaljubljivanje. Iako online dejting postoji već godinama i nije ništa novo, svi takvi sajtovi od pojave pandemije bilježe značajan porast korisnika, a spojevi preko video poziva uobičajeniji su nego ikad prije.

Sukladno s tim, studija tvrtke Bumble kaže da većina ljudi vjeruje da je ljubav moguće pronaći i online - 67 posto ispitanika tako misli da se možemo iskreno zaljubiti i u nekog kog nikad nismo vidjeli uživo, te da veza može funkcionirati i preko ekrana, dok se 44 posto ipak nada da će takve virtualne veze nakon pandemije uspjeti prenijeti u realni svijet.

No možemo li se doista zaljubiti u nekoga preko interneta? I je li to ljubav ili samo 'online zaljubljenost'?

Osnivačica Ignite Datinga Michelle Begy tvrdi kako snažni romantični osjećaji apsolutno mogu nastati i bez fizičkog kontakta, ali istovremeno korisnike online dejting aplikacija upozorava kako je lako pobrkati osjećaj zaljubljenosti s pravom ljubavi, pogotovo prema nekom koga još nikad nismo ni vidjeli uživo. 

Foto: Shuttershock

- Zbog pandemije su mnogi online ostvarili ljubavne odnose koji bi se bez trenutnih restrikcija možda razvijali u realnosti - rekla je Begy  za Metro.

No premda ima onih koji su u ovo vrijeme uspjeli izgraditi snažne i trajne odnose, drugi su, kaže, možda pomiješali osjećaje prave ljubavi i zaljubljenosti ili odvraćanja od samoće koju su proživljavali.

Stari uskrsni običaji: Čitava šunka nosila se na svetilo, što se nije pojelo moralo se spaliti

1/4

- Ako se zateknete kako mijenjate svoj raspored kako biste oslobodili vremena za tu osobu i uzrujani ste ako ju cijeli dan niste čuli ni s njom se dopisivali, vjerojatno je ono što osjećate zaljubljenost, a ne ljubav - rekla je Begy, koja nabraja i 'klasične simptome zaljubljenosti' prema kojima možete odrediti što zapravo osjećate:

Znakovi da ste zaljubljeni

• Sigurni ste da ste osobi jako privrženi

• Među vama nema ljutnje i razvija se međusobno povjerenje

• Razmišljate o tome da ju predstavite obitelji i prijateljima

• Željno iščekujete maženje, a ne seks 

• Brojite sekunde dok se ne čujete ili vidite

• Sve vas na nju/njega podsjeća .

•  Redovito pričate o budućim planovima

• Sigurni ste u njegovu/njenu naklonost i prihvaćate njihove dobre i loše strane.

Stomatolozi otkrili: Ovo je najgore vrijeme za pranje zuba!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije