Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE FINIJI

Stručnjaci kažu da za okus sira nije svejedno gdje i kako ga čuvamo, ali ni kako ga režemo...

Shutterstock
29.06.2022.
u 15:30

Stručnjaci tvrde da se sir najbolje čuva kada je pohranjen u ladici vašeg hladnjaka jer tako zadržava višu razinu vlage. No, morate pripaziti da u istu tu ladicu ne stavljate ništa drugo jer mu povrće, kao primjerice salata, mogu prenijeti štetne bakterije

Da bismo zaista mogli uživati u okusu sira; za doručak, međuobrok ili čak desert; stručnjaci za hranu tvrde da moramo paziti da ga čuvamo na dobrom mjestu i na odgovarajućoj temperaturi, ali i da je važno pod kojim kutem ga režemo kada ga poslužujemo, piše Express.

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita

1/8

Oni kažu da je sir najbolje čuvati u ladici hladnjaka jer tako zadržava više vlage, n, morate paziti da u istu tu ladicu ne stavljate ništa drugo jer mu povrće, primjerice salata, može prenijeti štetne bakterije.

Za optimalan okus sir treba držati podalje od ostale hrane; a najbolji je način da ništa ne dodiruje da ga zamotate u voštani ili u masni papir jer će mu, bolje nego umotavanje u prozirnu foliju, omogućiti da 'diše'.

Ono na što također trebate pripaziti je da sir ne poslužujete izravno iz hladnjaka. Prije posluživanja ga ostavite da se ugrije na sobnoj temperaturi između 18 i 23 stupnjeva Celzijusa, oko sat vremena. To će zaista poboljšati okus. 

Važno je i kako se sir reže. Naime, ako režete komad sira koji je već izrezan iz većeg komada, kriške bi se trebale rezati po dužini od vrha pa do ruba uz koru. Stručnjaci kažu da ćete na taj način kušati punu raznolikost i dubinu okusa sira. Također, preporučuju da se sir u obliku trupca reže vodoravno, a sir u obliku kruga kao kolač. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije