Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostanite 'fit'

Strepite od viška kilograma u blagdansko vrijeme? Evo nekoliko savjeta

božić, badnjak, hrana
Foto: Thinkstock
1/2
24.12.2013.
u 07:45

Vježbanje je uvijek prvi izbor kada je cilj gubitak kilograma. Ako nemate dovoljno vremena za neku vrstu fizičke aktivnosti, nemojte odmah odustati.

Kako ostati „fit“ tijekom i nakon blagdana pitanje je koje će se često postaviti u ovo blagdansko vrijeme. Iako nema čarobne formule koja bi nam omogućila da uz pojačan unos kalorija tijekom ovih dana ne dobijemo koji kilogram više, postoje neki „trikovi“ koji nam mogu pomoći u tome da ne dobijemo „previše“ na težini i da se viška kilograma lakše riješimo nakon blagdana.

Vježbanje je uvijek prvi izbor kada je cilj gubitak kilograma. Ako nemate dovoljno vremena za neku vrstu fizičke aktivnosti, nemojte odmah odustati. I lagana šetnja može puno napraviti za vaš organizam. Mogu vam pomoći i neki savjeti koje možete odmah početi primjenjivati.

Na blagdanskim stolovima naći će se zasigurno velika količina francuske salate. S obzirom na to da je jedan od glavnih sastojaka ove salate majoneza, pokušajte joj odoljeti i posegnite za nekim manje kaloričnim namazima. Pašteta od tune, pašteta od bakalara ili dimljene ribe neće vas ostaviti „gladnih očiju“, a bit će puno bolji izbor ako želite paziti na unos kalorija tijekom blagdana.

Izbjegavajte kolače sa šlagom i alkoholna pića. Umjesto likera ili nekih vrsta rakije, radije odaberite čašu vina. Uvijek kada ste u prilici pijte limunadu ili zeleni čaj jer će očistiti vaš organizam i dati vam dodatnu energiju, ali i osnažiti imunološki sustav. Začinite ga cimetom.

Umjesto „teških“ kolačića punih šećera, krema od jaja ili čokolade, pripremite kolačiće s đumbirom ili anisom. Ako vam se ove opcije čine manje privlačnima od tradicionalnih blagdanskih kolača, onda radije pripremajte slastice sa zdravijim sastojcima. Pri pripremi slastica umjesto bijelog brašna birajte raženo, umjesto „običnog“ koristite visokokvalitetni smeđi šećer te umjesto mliječne čokolade birajte onu s visokim udjelom kakaa.

>>Orahnjača, pita od jabuka, bakalar... Hm, kako im odoljeti u ovo blagdansko vrijeme?

 

Komentara 1

VI
vipjerry
08:27 24.12.2013.

Kakavi kvalitetni savjeti eksperta za fitness i nutricionizam, grozno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije