Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Savjeti iz 1923. će vas oduševiti: Evo za kakve se muškarce žene ne bi trebale udavati

Važno je obratiti pozornost na čelo, nos, uši, bore, ali i – rukopis!
31. siječnja 2019. u 14:38 15 komentara 42163 prikaza
Foto: Shutterstock

Reinhold Gerling autor je knjige iz 1923. godine "Muškarci za koje se ne treba udavati – savjeti i opomene".

Nakon poglavlja u kojem autor piše o tjelesnoj i duhovnoj ljepoti te ljubavi i spolnim bolestima, dolazi najzanimljiviji dio u kojem autor opisuje kako izgledaju muškarci koji i nisu najpoželjniji neženje. Isječci iz knjige objavljeni su u Facebook grupi "Retroteka", a mi prenosimo najzanimljivije dijelove. Isti autor napisao je knjigu pod imenom "Djevojke koje ne treba ženiti - opomene i savjeti". 

Negativne reakcije Najveća britanska obitelj: Majka 21 djeteta šokirala javnost činjenicom da je ostala trudna s 13 godina

Kako sam autor kaže, pitanje "Za koje se muškarce ne treba udavati" zaslužuje najveću pažnju čitateljica jer je "ono bilo misao vodilja svake čitateljice koja je čitala razlaganje".

Za početak, kao znak slabog karaktera navodi veliki razmak između čela i podbratka – visoko čelo znak je prirodne inteligencije, a ispupčeno manjak iste. Autor upozorava:

– Ovo su bitne karakteristike ljudi, na njih treba obratiti veliku pažnju ako želite u braku naći ljubav i sreću. 

Jeste li je vidjeli? Odlične reakcije: Presmiješna reklama za pivo oduševila je regiju, a evo kako je bilo na snimanju

Nadodaje kako je inteligencija jako bitna jer je izvor vrlina, ideala, lijepih riječi...

Za muškarce sa širokim i visokim nosom, kratkom gornjom i naprijed isprćenom donjom usnom kaže da imaju čvrst i uporan karakter te znaju biti vrlo žestoki. Dugi, "kovrčasti" nos označava da je muškarac "sklon razvratu", a one koje su raspoložene za borbu, trebaju se "udati za melankoličnog brku jer neće trebati tumarati po komšiluku jer će se sa svojim milim drugom do mile volje uvijek sitra nadžapati". 

 | Autor : Privatni album/Retroteka Foto: Privatni album/Retroteka

Lažljivce se može prepoznati jer imaju kratak nos i razrok pogled, dok oštar pogled i ozbiljno lice predstavljaju zamišljenog, često i fanatičnog čovjeka.

Autor je napomenuo da sladak i umiljat pogled često može biti lažan:

– Obično mu je na jeziku med, a na srcu jed. On vidi u tuđem oku trn, a u svome ne vidi balvan.

Gerling je dodao:

– Djevojka se ne smije povoditi za čarobnim ljubavnim izjavama, one su varljive i prolazne, već mora budno motriti za onim što se iza tih riječi krije jer to je stvarnost s kojom će ona docnije, kao supruga, morati računati. Kajanje ne pomaže, a zato treba blagovremeno sve dobro razgledati i o svemu dobro razmisliti.

Autor je napomenuo da u karakteru čovjeka bitnu ulogu ima, ni manje ni više, nego - uho! 

– Na karakter čovjeka utječe forma uha. Normalno uho označava i normalan karakter, međutim nenormalna forma uha predstavlja vrlo problematičan, često nenormalan karakter. 

 

Za bore kaže da su oličenje čovjekove duše – duge bore u kosim linijama znače čvrst karakter i plemenitu dušu, dok kratke pokazuju slab karakter i "sklonost na svako nevaljalstvo".

Ivana Vida Reakcije Brojne čistačice odgovorile Ivani Vidi: 'Nikada ne bih dala da mi se obraća s visoka...'

Na kraju, važno se zagledati i u muškarčev rukopis jer je on "najvažniji odraz njihovog karaktera":

– Slova otkrivaju je li muškarac samo laskavac ili ima čvrst ko stijena karakter o koji će se razbiti svaki udar. Ovo treba svaka djevojka da dobro ispita jer i to je jedan od najvažnijih načina, da blagovremeno pozre u karakter i prodre u dušu svoga budućeg druga u životu. 

Gerling je savjetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica jer one ne mogu ispitati i iskušati karakter muškaraca za koje nisu zainteresirane. 

>> Pogledajte u videu koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Ništa gluplji savjeti od ovih modernih, koje i večernji redovito objavljuje... 5 načina da otkrijete kako vas vara... 5 načina da saznate je li zainteresiran za vas... 5 načina da saznate kakav je u krevetu... Zapravo, kas bolje razmislim oni ... prikaži još! stari (a kao fol zaostali) komentari su doživljavali žene kao pametna bića koja se žele udati za inteligentne i karakterne muškarce, dok se danas na žene gleda kao na praznoglave tuke koje samo treba zadovoljiti u krevetu. Žalosno je da je Večernjem smiješno...

 • Avatar Tito
  Tito:

  Tito je idealan muškarac

 • Serious_Callers_Only:

  Ako je žena u stanju pogledom rasplakati nečije dijete ili zaustaviti kola, to znači da je vještica i da je ne treba ženiti.