Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prestižne nagrade vinariji KUTJEVO s ovogodišnjeg Decanter i Concours Mondial de Bruxelles ocjenjivanja

Vina vinarije KUTJEVO
01.08.2021.
u 08:00

Vina vinarije KUTJEVO svoju reputaciju potvrdila su i u 2021. osvojivši ukupno 21 medalju na inozemnim ocjenjivanjima. Osvajanjem medalja nastavljaju kreirati prepoznatljiv imidž na svjetskoj vinskoj sceni, a potvrda su orijentacije k beskompromisnoj kvaliteti, ali i trajnom naporu da zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu koje traga za vinima autohtonih sorti.

U vinariji KUTJEVO ne kriju zadovoljstvo uspjehom i činjenici kako je u konkurenciji od preko 20.000 vina, na nedavno održanom Decanter World Wine Awards, najvećem i najutjecajnijem svjetskom vinskom ocjenjivanju, osvojila medalju za svaki poslani uzorak, sveukupno njih pet. Nagrade na prestižnim vinskim ocjenjivanjima predstavljaju najbolje mjerilo kvalitete, a vina vinarije KUTJEVO su u tom pogledu više nego uspješna. Posljednje tri godine donijele su im do sada nezapamćeni broj medalja.

„Prestiž je biti među nagrađenima na ovako značajnom vinskom natjecanju. U 2021. smo pokazali kako kutjevačko vinogorje može dati izvanredna bijela, ali i crvena vina. DWWA je iznimno strogo ocjenjivanje, tako da su medalje za svaki poslani uzorak izvanredan rezultat. Već godinama osvajamo prestižne svjetske, odnosno domaće nagrade, i to redovito s kvalitetnim, vrhunskim i premium linijama vina. Nagrađena vina, osobito linije Maximo i de Gotho, su svojevrsni brendovi unutar brenda, tržišno prepoznatljivi i cijenjeni, stoga nas posebno veseli srebro linije Maximo Oro berbe 2018., kupaže sorti graševina i chardonnay te bronca za crvena vina Pinot crni de Gotho berbe 2018. i Maximo Nero, kupažu sorti cabernet sauvignon, merlot i syrah berbe 2016. Možemo reći kako smo ostvarili prošlogodišnje želje usmjerene prema podizanju prepoznatljivosti crvenih vina koja dolaze iz našeg podruma. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crvena vina. Naše graševine, Vrhunska Graševina berbe 2020. te Graševina Kutjevo 2020. također su osvojile broncu, i uvijek su pri samom vrhu najbolje ocjenjenih svjetskih vina“, poručuju.

Nakon spomenutog uspjeha na ovogodišnjem Decanteru, vinarija KUTJEVO je i na nedavno održanom ocjenjivanju Concours Mondial de Bruxelles, jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina, u konkurenciji od 10.000 uzoraka iz svih krajeva svijeta, osvojila srebrnu medalja za Vrhunsku Graševinu berbe 2020.

„Nismo prestali s istraživanjem potencijala kutjevačkog terrorira, stoga sa zadovoljstvom najavljujemo skori izlazak na tržište - novu berbu Graševine de Gotho, prošlogodišnjeg Decanter platinuma. Sigurni smo kako kvalitetom i kompleksnošću neće razočarati ljubitelje vrhunskih vinskih kreacija. Uskoro izlazimo i s novim berbama linije Pinot crni de Gotho te linije Maximo Oro, tako da su nam nedavno osvojene nagrade idealna prednajava za ono što će uslijediti. Osim spomenutih linija, tržištu ćemo uskoro predstaviti i potpuno drugačiji stil izrazito limitiranih vina, proizvedenih s položaja Korija koja će, nesumnjivo, iznenaditi sve vinske entuzijaste, ali i eno-gastro stručnjake.“

Više informacija o nagrađenim vinima te informacijama o novim berbama premium linija i novim proizvodima pronađite na web stranici vinarije KUTJEVO.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije