Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikladni desert

Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem

Instagram/Thepetititecook
13.04.2022.
u 07:00

Na prhko se tijest dodaje krema od mascarpone sira s malo šećera i koricom naranče, a na vrh ide' šareni miks' od nasjeckanog voća

Desert koji će uljepšati svaki uskršnji stol osmislila je autorica bloga Petite i popularnih kuharica 'The Petite Cook' i '20 Minute Italian' Andrea Soranidis, inače i kreatorica popularnih recepata poput recepta za 'magičnu čokoladnu tortu i za slane kolačiće sa samo tri sastojka.

View this post on Instagram

A post shared by Andrea Soranidis (@thepetitecook)

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Za ovaj vam jednostavan tart s voćem treba:

- domaće prhko tijesto za podlogu (može i kupovno)
- glazura od mascarpone sira
- nasjeckano voće

Ako nemate vremena za umijesiti tijesto, kaže Soranidis, možete koristiti i ohlađeno kupovno tijesto, a prije pečenja ga se na pet minuta stavlja u hladnjak, nakon čega 15-ak minuta peče na 200 C stupnjeva.

- Tijesto će još biti mekano kad ga izvadite iz pećnice, pa pustite da se ohladi i stvrdne - rekla je Soranidis za Metro.

Nakon toga u velikoj zdjeli umuti mascarpone sir s malo šećera i korice naranče, dok smjesa ne postane kremasta, a zatim ju ravnomjerno rasporedite po ispečenom tijestu i dodajte voće.

- Osobno volim koristiti što šarenije voće, pa stavljam mango, naranču, jagode, maline, borovnice i kivi - kaže Soranidis i napominje da je ovaj kolač idealan za djecu jer je zbog voća ipak zdraviji od uobičajenih 'teških' uskrsnih slastica s čokoladom, a zahtjeva i minimalno sastojaka i napora.

Nikada ne biste trebali ispirati tanjure prije stavljanja u perilicu, evo zašto:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije