Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u oblikovanju tijela

Ovaj hit u kozmetici uvezen je iz Srbije. Doznajte sve o 'oklagijanju'

Ksenija Lovinčić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
23.04.2018.
u 13:55

U nove hit-tretmane zaklinju se sve dame koje su ih probale, a metoda nam je stigla iz Srbije

Kako raste temperatura zraka, tako raste i potraga za tretmanima oblikovanja tijela, mršavljenja, zatezanja i, naravno – suzbijanja celulita. A ove sezone u svijetu ljepote u Hrvatskoj traga se za posljednjim hitom u kozmetičkim salonima – maderoterapiji. Terapija drvetom, točnije drvenim valjcima obećava bezbolno i ugodno uklanjanje celulita i učvršćivanje tijela ponajprije nogu, smanjenje njihova obujma i sve to, naglašavaju, potpuno prirodno.

Sneki, ubojica celulita

Tretmani su to za koje se u salonima upisuje na liste čekanja, a brojni na svojim Facebook-stranicama objavljuju slike “prije” i “poslije” kao dokaz učinkovitosti ove metode. Maderoterapija kao naziv dobila je ovdje svoju inačicu pa se žene naručuju na “oklagijanje”, jer valjci nalikuju onom na koji smo se naviknuli u kuhinji... Nije riječ samo o “epidemiji” u Hrvatskoj, nego i u okolnim zemljama, ponajprije u Srbiji. Naime, u Beogradu je maserka Sneki postala vijest i javnost ju je nazvala “ubojicom celulita” nakon što je osmislila svoju verziju drvenih valjaka i izradila ih sa stolarom. O čemu je točno riječ, objasnila nam je Ksenija Lovinčić, vlasnica salona koji je također uveo ovu modernu metodu. Kao glavne prednosti Lovinčić ističe prirodni aspekt maderoterapije, odnosno korištenje samo drvenih valjaka, što eliminira sve moguće alergijske reakcije.

Ksenija Lovinčić
1/7

– Super je jer je prirodno, dakle nije riječ o nekim preparatima koji imaju konzervanse, tijelo se prije ovog tretmana namaže uljem, može biti anticelulitno, ali i obično ulje za tijelo. Nema potom nikakvih ultrazvučnih valova, zagrijavanja i slično na čemu funkcioniraju aparati za uklanjanje celulita i mršavljenje – govori Lovinčić i pokazuje nam proceduru postupka. A on počinje na trbuhu gdje se jednim drvenim “tuljcem” pokreće limfa, potom uzima, nazovimo ga tako, običan valjak koji služi da se tijelo privikne na dodir drveta i tako dalje korak po korak. Primarno se koristi, kaže, za suzbijanje celulita, ali iz iskustva uvjerili su se u njegovu učinkovitost na gubitku obujma, odnosno u mršavljenju.

– Potiče se cirkulacija, limfa, drenira se tijelo i to sve skupa jest odlično protiv celulita, ali i potiče tonus kože. Djeluje i na mršavljenje, ali moram reći da nema mršavljenja ako čovjek ne promijeni prehrambene navike. Nema dobrih rezultata ako netko nastavi puno jesti – govori Lovinčić i zaključuje da je, prema dosadašnjim rezultatima, terapija drvenim valjcima konkurent aparatima za uklanjanje celulita te da ih možda može i zamijeniti.

Ne smije biti modrica

Naime, razni aparati koji funkcioniraju na principu zagrijavanja, hlađenja, frekvencija, valova itd. nekoć su bili skupa i rijetka metoda oblikovanja tijela i s vremenom su postali inventar većine salona. No sad se, čini se, sve opet vraća prirodnim metodama, a apsolutni hit ovog proljeća jest “oklagijanje”. Protokol ove metode, objašnjava Lovinčić, jest da masaža trbuha i nogu traje sat vremena, a praksa je paket od deset tretmana u deset dana. Cijena jednog tretmana je 150 kuna, a nakon njega ne smiju se pojaviti modrice, koje su po nekima normalna nuspojava nakon ručnih anticelulitnih masaža. Klijentice se ne žale na bol tijekom tretmana, ne preporučuje se trudnicama ni osobama s proširenim venama, a iako je tretman namijenjen borbi protiv celulita, valjcima se može masirati cijelo tijelo.

Ključne riječi

Komentara 8

HR
hrvatisusrbi
15:57 23.04.2018.

Vama je Srbija omiljena tema.

BL
bluesbob
14:21 23.04.2018.

A sve je počelo kad je Tanasije oklagijao Radojku šta mu nije izglancala opanci.

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
14:04 23.04.2018.

Ovoga nema ni u Zanzibaru. 150 kn da te izvaljaju oklagijom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije