Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto ne

Ove prirodne kreme za lice možete sami izraditi

krema
09.01.2018.
u 12:55

Prirodne kreme za lice ne sadrže štetne sastojke poput parabena, konzervansa, mirisa, silikona...

Prirodna kozmetika danas je postala dovoljno raširena i povoljna kako bi bila dostupna svima. Prirodne kreme za lice, poput i drugih proizvoda na bazi prirodnih sastojaka su poželjne za očuvanje lijepog izgleda lica te boljeg zdravlja kože. Iako danas postoje mnogi proizvođači prirodne kozmetike, u nastavku vam donosimo recept za izradu prirodne kreme za lice kako biste ju što lakše izradili kod kuće, piše portal Kreni zdravo.

Kozmetički proizvodi danas su strogo kontrolirani, no svejedno mogu sadržavati niz štetnih sastojaka koji su dopušteni u malim količinama. Te količine većinom ne prelaze 1-2% od ukupnih sastojaka ili volumena kreme, ali ih mnogi i dalje preporučuju izbjegavati. 

Prirodne kreme za lice onda postaju savršen izbor jer ne sadrže štetne sastojke poput parabena, konzervansa, mirisa, silikona i ostalih tvari koje mogu uzrokovati negativne reakcije na koži. Za izradu prirodne kozmetike nije potrebno mnogo, a možemo napraviti zbilja kvalitetne formulacije. 

Evo za što sve možete koristiti sodu bikarbonu:

krema
1/10

Kako napraviti kremu za lice od kokosovog ulja

Vrlo jednostavan i jedan od najčešće korištenih recepata je kako napraviti kremu za lice uz pomoć kokosovog ulja. Ovo ulje već je nadaleko poznato po svojim dobrobitima za njegu kože, a sve o načinu korištenja kokosovog ulja možete saznati ovdje.

Potrebno je

3 jušne žlice djevičanskog kokosovog ulja

2 jušne žlice pčelinjeg voska

10 kapi eteričnog ulja lavande

Tekući vitamin E

U čistu staklenu teglicu stavite ulje i vosak, a zatim na štednjak pristavite lonac s malom količinom vode kako biste napravili tzv. dvostruko kuhalo. U vodu zatim stavite teglu s uljem i miješajte dok se vosak u potpunosti ne otopi, a zatim smjesu uklonite s topline.

Dodajte eterično ulje i nekoliko kapi tekućeg vitamina E koji će poslužiti kao antioksidans, a zatim mješavinu izlijte u čistu i steriliziranu posudicu. Kremu čuvajte na sobnoj temperaturi do 6 mjeseci

Iako je kokosovo ulje iznimno dostupno i povoljno, ono također nije pogodno za njegu osjetljive ili reaktivne kože. Tako zapravo nije primjereno za nanošenje na kožu sklonu aknama jer uzrokuje začepljenje pora, a potom i vrlo često prištiće.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

krema
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije