Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

Ne trebaju vam tenisice? Donirajte ih za mlade etiopske trkače

nikola borić
Privatni album
07.05.2010.
u 09:00

Mnogi potencijalno dobri etiopski trkači nemaju ni osnovne uvjete za trening.

Jedna od asocijacija na Etiopiju mnogima su tamnoputa dječica koja trčkaraju bosa. Istina nije daleko. U domovini jednog od najvećih trkača, Hailea Gebrselassieja, mnogi su trkači izgradili karijeru trčeći – bosi. Ako kod kuće imate tenisice koje vam ne trebaju, možda možete pomoći u stvaranju buduće atletske zvijezde.

Velik odziv u Hrvatskoj

Nikola Borić je trener koji je hrvatsku adresu prije godinu i pol zamijenio etiopskom, gdje trenutačno trenira atletičarku Elvan Abeylegesse, Etiopljanku s turskim državljanstvom. Prije jednog od posjeta Hrvatskoj dosjetio se da bi u domovini mogao prikupiti stare tenisice među kolegama trkačima. Kad je zamolio prijatelje za pomoć, naišao je na veći odziv nego što je mogao zamisliti.

– Mislio sam da ću tenisice ugurati u kovčeg i ponijeti, ali sad mi se čini da ću morati zatražiti pomoć oko transporta – oduševljen je Nikola, koji kaže da je nemoguće zamisliti uvjete u kojima tamošnji trkači ostvaruju više nego dobre rezultate.

– 28-godišnji Dariba kojeg sam trenirao živio je u planinama 150 km od Addis Abebe i svaki je dan trčao do škole i natrag, sat i pol, a sve to bos. Danas je odličan trkač sa savršenom tehnikom, ali i platfusom zbog kojeg će teško dalje napredovati – kaže Nikola.

Sve dobro dođe

Tenisice za bosonoge atletičare i atletičarke prikupljat će se u nedjelju, 9. svibnja, u sklopu dvaju događaja: Sportom u Europu na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica od 8 do 13 sati te na ultramaratonu Forrest Gump, koji se održava u parku Maksimir u Zagrebu od 9 do 21 sat.

– Sve tenisice dobro će doći! Vidio sam neke kako čak režu vrhove prevelikih tenisica i lijepe ih selotejpom, ne biste vjerovali – kaže Nikola koji će prikupljene tenisice donirati jednom od brojnih atletskih klubova u Addis Abebi.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
bonsai
16:02 07.05.2010.

zašto niste organizirali skupljanje tenisica po svim večim gradovima ?? ima nas još koji bi rado pomogli a nismo iz zagreba ili okolice .

DU
Deleted user
23:46 07.05.2010.

Kako da im doniram tenisice, kada sve koje imam imaju rupu na peti a stare su mjesec dana.

VB
vbbonaca
10:25 08.05.2010.

Poštovani! Bilo bi lijepo da se i u drugim gradovima RH organizira prikljupljanje tenisica za djecu jer sam sigurna da bi odaziv bio odličan. npr. samo u mojoj ulici ima dosta djece koja bi bila sretna da im mogu pomoći,, a kamoli u gradu. Ukoliko postoji neka mogućnost da se taj projekt realizira rado ćemo se odazvati i pomoći! Ideja Vam je odlična i vrijedna svake hvale, bravo gospodine Boriću!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije