Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnici pasa:

'Na osmišljavanju parka radio je netko tko o psima ništa ne zna'

park za pse
Foto: Elena Čuljat
1/5
06.07.2014.
u 10:42

- U parku nedostaje voda, to je osnovno, a preko zemlje su trebali posuti šljunak. Inače sam zadovoljan – kazao nam je Tenin vlasnik Robert Ferenčić.

U prvom riječkom parku za pse u nedjeljno jutro zatekli smo kujice Tenu, Ajšu, Nolu, Nerinu i dečka, jorkširskog terijera Ballua.

Njihovi su vlasnici podijeljena mišljenja, jedni pozdravljaju inicijativu Grada da se osigura prostor za kućne ljubimce, drugi pak imaju niz zamjerki. Park se nalazi u Ulici Petra Kobeka u Škurinjskoj dragi, ograđen je, postavljene su klupice, košarice za otpatke, četiri spremnika s vrećicama za pseći izmet. Dobro za one koji žive u blizini, ali što je s ostalim vlasnicima pasa, komentiraju.

Nema vode

- Sve je ovo ofrlje napravljeno. Trebalo je posaditi travu, za kišnih dana bit će blatnjavo, trebat ćemo čekati dva dana da se sve posuši. Preko dana nema hlada, tek nešto malo ujutro. Prostor je nedovoljno velik, neki su se dan ovdje dva psa pohvatala. Dobro je kada se čopor slaže, ali nije uvijek tako. Teren je neravan, pse je ovdje nemoguće istrčavati. Neki će  reći,  bolje išta  nego ništa, ali ovo je stvarno osnovno.  Na osmišljavanju  prostora  trebala  je  raditi osoba koja zna koje su potrebe pasa,  njihove navike, način ponašanja, netko tko i sam ima psa – potužila nam se vlasnica Ajše.      

- U parku nedostaje voda, to je osnovno, a preko zemlje su trebali posuti šljunak. Inače sam zadovoljan – kazao nam je Tenin vlasnik Robert Ferenčić, koji ipak ima prigovora, ali na izmijenjenu gradsku odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca. Tretiraju nas kao da smo svi redom vlasnici krvoločnih pasa, veli Ferenčić.      

Vlasnicima pasa nije jasno zašto u parku za pse nema vode. Tvrde kako je prije početka radova ondje postojao priključak za  vodu. U jednome se slaži,  ipak  je dobro što psi ne mogu istrčati na cestu. Vlasnice Nerine i Ballua Ivana Borčić i Sanja Babeli zadovoljne su, i za sada, dodaju, nemaju zamjerki.  Kako najavljuju u Gradu  Rijeci, u izradi je projekt rekreacijske zone  na  Podvežici  u  okviru  koje će se urediti još jedan park za pse. I prostor plaže na Pećinama odnedavno je ograđen, pa tako više nema opasnosti da psi istrče na obližnju cestu.

>>Pobrinite se da putovanje bude sigurno i ugodno

>>Rijeka dobila prvi park za pse. Koštao je 80.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije