Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nismo znali!

Muškarci, ovo je sitnica koju nikad ne smijete učiniti drugom muškarcu

Muškarac pridržava vrata
Foto: Thinkstock
26.02.2014.
u 09:18

Pridržat ćete mu vrata nesvjesno, a pritom mu i "ubiti" samopouzdanje...

Vodite dijete u vrtić i iza vas ide otac koji mora u sigurne ruke predati svog mališana. Pristojni kakvi već jeste, čovjeku pridržite vrata. Otvorite ih štoviše jer ima malo dijete koje mu se mota pod nogama.

I tako nesvjesno, umjesto da pomognete, tom nepoznatom muškarcu "ubijete" samopouzdanje.

Ako je vjerovati istraživanju, muškarce treba pustiti da si sami otvaraju i zatvaraju vrata jer osjećaju manjak samopouzdanja kada im pomažu drugi muškarci.

Istraživanje je provedeno na sveučilištu Purdue, a psihologinje Megan McCarty i Janice Kelly do rezultata su došle kad su svoje muške kolege "poslale" na dvostruka vrata sveučilišne zgrade. Kad bi se student približio vratima, istraživači su u jednoj varijanti priskočili otvoriti vrata za studenta, a u drugoj su se stopili u red pa su vrata istodobno otvorena.

Kad bi ispitanik, tj. student koji nije ni znao da je dio istraživanja ušao u zgradu, prišla bi mu žena s kratkim upitnikom mjereći razinu samopouzdanja. Nad uzorkom od 196 ispitanika otkrili su da su oni muškarci kojima je netom prije drugi muškarac otvorio vrata osjećali manje samopouzdanja. Kod žena nije uočena promjena.

Istraživanje je objavljeno lani u prosincu, a sugerira kako je otvaranje vrata muškarcima poslalo poruku da su inferiorni ili previše ovisni o drugima te na neki način – feminizirani.

>>Ne možete ih razumjeti? Sve što ste oduvijek željeli znati o muškarcima! Na jednom mjestu

>>Žene, ovo su tajne koje muškarci kriju od vas. I za to imaju 'dobre' razloge

Komentara 5

NE
neki
09:42 26.02.2014.

Glupost. Totalka.

KR
kresimirn
10:06 26.02.2014.

jos bolje da mi netko otvori vrata, necu morat sam

RR
red_rad_disciplina
10:01 26.02.2014.

Teška glupost. Meni je to forma ljubaznosti i dobrog odgoja. Mislim da ti "znanstvenici" potiću asocijalno i neljubazno ponašanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije