Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Morate probati: Isprobali smo ove začine i ostali oduševljeni

Kotányi
18.09.2021.
u 08:00

Imamo recepte koji će vam omogućiti posve novo iskustvo s već poznatim namirnicama. Više nećete isto gledati na kavu i deserte

Kava i slatko, zvuči kao posve tipična kombinacija za svaki dan, zar ne. I vjerojatno niste pogriješili s takvim razmišljanjem. Vjerojatno ste upoznati i s time da se u svakoj slastičarskoj kuharici nalaze brojni recepti koji vas korak po korak usmjeravaju kako napraviti reprezentativnu slasticu.

Međutim, ovo nije jedan od takvih članaka koji će nuditi klasične recepte, a za to je ponajviše zaslužan Kotányi s posebnim potpisom začina koji stavljaju točku na „i“ svakom receptu s desertom i kavom.  Ne želimo previše duljiti, jer imamo recepte koji su baš za to stvoreni.

Ledena kava s kokosom i cimetom
Vrijeme pripreme: 15 minuta + zamrzavanje preko noći
Porcije: 4

Sastojci:

  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 800 ml hladne kave
  • 250 ml vrhnja za šlaga
  • približno 2 žlice Kotányi My Coffee Spice Cinnamon Dream
  • Izborno: malo javorovog ili agavinog sirupa za zaslađivanje

Način pripreme:

  1. Dan prije pomiješajte kokosovo mlijeko s 1 žlicom Kotányi Cinnamon Dreama, ulijte smjesu u posudu za led i zamrznite preko noći.
  2. Neposredno prije posluživanja umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto i dodajte u desir vrećicu za ukrašavanje s velikom nastavkom u obliku zvijezde.
  3. Kocke leda podijelite u 4 čaše, prelijte hladnom kavom i po želji zasladite s malo javorovog ili agavinog sirupa.
  4. Na piće dodajte šlag i ukrasite svježe mljevenim Kotányi Cinnamon Dreamom.

SAVJET: Umjesto kave možete koristiti i hladnu čokoladu.

Vruća čokolada s chilijem

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Porcije: 4

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 1 l mlijeka
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice Kotányi My Coffee Spice Cinnamon Dream
  • 1 žličica Kotányi Chili s morskom soli
  • 250 g šlaga

Način pripreme:

  1. Čokoladu grubo naribajte ili nasjeckajte, pa zagrijte s pola količine mlijeka te miješajte dok se sve ne otopi. Postepeno dodajte ostatak mlijeka i zagrijte dok ne postane vruće.
  2. Dodajte kakao u prahu, 2 žlice Kotányi Cinnamon Dreama i chili s morskom soli.
  3. Vrhnje umutiti u čvrst šlag i dodati u desir vrećicu za ukrašavanje s velikim nastavkom u obliku zvijezde.
  4. Vruću čokoladu podijelite u 4 velike čaše, svakoj dodajte velikodušnu količinu šlaga i ukrasite svježe mljevenim Kotányi Cinnamon Dreamom.

SAVJET: Za slađi okus upotrijebite mliječnu čokoladu umjesto tamne čokolade.

 

Slani karamel macchiato

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Porcije: 4

Sastojci:

Za karamel umak:

  • 100 g bijelog šećera
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica maslaca
  • 80 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica Kotányi My Coffee Spice Salted Caramel

Za latte macchiato:

  • 800 ml mlijeka
  • 4 espressa

Način pripreme:

  1. Za umak od karamele zagrijte šećer i vodu u loncu te stalno miješajte dok se šećer potpuno ne otopi. Zatim ostavite da se karamelizira na umjerenoj vatri 10-15 minuta dok ne dobije svijetlu boju, redovito miješajući.
  2. Uklonite lonac sa štednjaka i umiješajte maslac dok se ne otopi. Postepeno umiješajte vrhnje za šlag dok se sve dobro ne umiješa. Začinite s Kotányi Salted Caramelom i ostavite da se ohladi.
  3. U svaku čašu dodajte 1-2 žlice umaka od karamele. Pripremite četiri espressa. Mlijeko pjenite pomoću pjenilice za mlijeko i ulijte u čaše. Pažljivo ulijte po jedan espresso u svaku čašu. Sve ukrasite s malo svježe mljevene Kotányi Salted Caramele.

SAVJET: Preostali umak od karamele spremite na hladno i tamno mjesto do najviše 4 tjedna.

 

Muffin od lješnjaka s tamnim preljevom od espressa

Vrijeme pripreme: 45 minuta + 2.5 sata hlađenja i pečenja

Porcije: 12

Sastojci:

Za kremu:

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 50 ml espressa
  • 200 g tamne čokolade, sitno nasjeckane
  • Kotányi My Coffee Spice Chai Moment za ukrašavanje

Za muffine od lješnjaka:

  • 125 g maslaca, omekšanog
  • 125 g šećera od šećerne trske
  • 2 žlice Kotányi My Coffee Spice Chai Momenta
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja (velika)
  • 180 g brašna za kolače
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žličice prašak za pecivo
  • 100 ml hladnog espressa

Način pripreme:

  1. Za kremu, kuhajte vrhnje za šlag i espresso dok ne zavriju. Čokoladu sitno nasjeckajte i stavite u zdjelu. Vruću tekućinu prelijte po čokoladi i miješajte pjenjačom dok se sve ne ujednači i otopi. Ostavite da se hladi najmanje 2 sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Za muffine istucite maslac sa šećerom, Chai Momentom i soli dok se ne zapjeni. Dodajte jedno po jedno jaje. Pomiješajte suhe sastojke u zasebnoj zdjeli i dodajte ih u smjesu žlicu po žlicu naizmjenično s espressom.
  3. Kalup za muffine obložite papirnatim posudicama ili ih namastite. Smjesu s lješnjacima dodajte u kalupe za muffine. Pecite u pećnici cca. 30 minuta (test s čačkalicom). Izvadite muffine iz kalupa za muffine i ostavite ih da se potpuno ohlade.
  4. Izvadite čokoladnu kremu iz hladnjaka, umutite je dok ne postane kremasta i dodajte u slastičarsku vrećicu s velikim nastavkom u obliku zvijezde.
  5. Na svaki muffin nanesite čokoladnu kremu i ukrasite svježe mljevenim Chai Momentom.

SAVJET: Također odlično odgovara sa svim ostalim My Coffee Spice začinima!

 

Cheesecake s bobičastim voćem i meringom sa slanom karamelom

Vrijeme pripreme: 45 minuta + 7.5 sati hlađenja i pečenja

Porcije: 1 cheesecake (promjera 22-24 cm)

 

Sastojci:

Za cheesecake:

  • 250 g mljevenog keksa
  • 180 g maslaca, otopljenog
  • 4 žlice Kotányi My Coffee Spice Salted Caramel
  • Prstohvat soli
  • 5 listova želatine
  • 500 g krem sira
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 150 g šećera
  • Sok i korica 1 limuna

Meringa sa slanom karamelom:

  • 1 bjelanjak
  • 30 g bijelog šećera
  • Prstohvat soli
  • 30 g šećera u prahu, prosijanog
  • Kotányi My Coffee Spice Salted Caramel za ukrašavanje

Marinirano bobičasto voće:

  • 500 g miješanog bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)
  • 1 žlica Kotányi Bourbon Vanilin šećera
  • Svježi listovi mente za ukrašavanje

 

Način pripreme:

  1. Za podlogu, mljeveni keks pomiješajte s otopljenim maslacem, 2 žlice Kotányi Salted Caramele i soli. Podlogu kalupa obložite papirom za pečenje i ravnomjerno utisnite smjesu od mljevenog keksa u tepsiju. Ohladite 30 minuta.
  2. U međuvremenu omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Krem sir, vrhnje, šećer, 2 žlice Kotányi Salted Caramele i koricu limuna umutite u blenderu dok ne postane kremasto.
  3. Zagrijte limunov sok, dobro iscijedite želatinu i otopite u limunovom soku. Dodajte 3 žlice vrhnja i miješajte dok ne postane glatko. Zatim brzo sve umiješajte u kremu i premažite na pripremljenu podlogu od keksa. Ohladite još 6 sati.
  4. Za meringu istucite bjelanjak sa šećerom i solju u zdjeli dok ne postane čvrsto. Brzo umiješajte šećer u prahu i dodajte u slastičarsku vrećicu s nastavkom srednje veličine u obliku zvijezde. Meringu istisnite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pospite obilnom količinom Kotányi Salted Caramele i pecite u pećnici na 100 ° C cca. 1 sat. Ostavite da se ohladi.
  5. Bobičasto voće očistite i narežite na male komadiće. Izmiksajte 100 g bobičastog voća s Bourbon vanilin šećerom i marinirajte preostale bobice u ovoj smjesi.
  6. Izvadite cheesecake iz hladnjaka, izvadite ga iz posude i stavite na tanjur za tortu. Ukrasite bobičastim voćem, meringom i listićima mente.

SAVJET: Zašto ne biste probali zimsku varijantu s mješavinom začina za medenjake i koricom naranče!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije