Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salon pjenušavih vina

Misal Peršurićevih naš najbolji pjenušac

šampanjac
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
09.02.2017.
u 10:56

Svoje pjenušce 40-ak hrvatskih i slovenskih vinara izlagat će ove subote u dvoranama u hotelu Dubrovnik od 14 do 19 sati.

U središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik na Trgu bana Jelačića, ove subote (11. veljače) održat će se prvi hrvatski Salon pjenušavih vina. Svoje pjenušce 40-ak hrvatskih i slovenskih vinara izlagat će u dvoranama na 1. katu hotela od 14 do 19 sati.

Uoči toga u Ljubljani je održano ocjenjivanje tih pjenušaca. Od 100 uzoraka tri najbolja bijela pjenušca su Istenič, Prestige, Misal Peršurić Blanc de blancs i Kos, Anita.

Tri najbolja ružičasta pjenušca su Čarga Donna Regina Rose, Sibon rose i Vuglec Rozalia rose.

Tri ukupno najbolje ocijenjena hrvatska pjenušca su Misal, Sibon I Vuglec.

Organizator 1. hrvatskog salona slovenska je tvrtka RadoStne prireditev, a hrvatski partner Zlatne riječi Marije Vukelić, koja je i PR ovog događaja.

RadoStne prireditev prvi put takvu manifestaciju organiziraju izvan Slovenije, u čast svog jubileja, jer njome slave i 20. godišnjicu djelovanja.

Zagrebački Salon događa se tjedan dana prije 4. salona penečih vin u Ljubljani.  

>>Pjenušac se hladi u tami mora na 32 metra dubine, a košare su sigurne od lopova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije