Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TRUDNOĆI

Loše stanje zuba i usta može dovesti do preranog porođaja

zub
ahriva vl
15.03.2010.
u 16:23

Trudnice koje imaju probleme s upaljenim zubnim mesom pod većim su rizikom od preranog porođaja.

Trudnice koje imaju probleme s upaljenim zubnim mesom pod većim su rizikom od preranog porođaja od budućih majki koje nemaju problema sa zdravljem usne šupljine, pokazalo je istraživanje British Dental Health Foundationa.

- Studija nam samo dodatno potvrdila da žene tijekom trudnoće moraju voditi računa o zdravlju svojih zuba, ali i prema potrebi primiti tretman kako bi što je više moguće smanjile mogućnost preranog porođaja  – objasnio je doktor Nigel Carter koji je vodio istraživanje. Dodao je kako zbog rada hormona tijekom trudnoće u nekih žena treba pojačati brigu o zubima i usnoj šupljini. Tako se primjerice često primjećuje da trudnicama zubno meso više krvari, zbog čega je potrebno redovito odlaziti na kontrole svome zubaru.

U provedenoj je studiji sudjelovalo više tisuću trudnica, a objavljena je na godišnjem simpoziju American Association for Dental Researcha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije