Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Kuhar oduševio receptom za pohanu piletinu: Sočna, a nevjerojatno hrskava

shutterstock
03.08.2021.
u 07:00

Mali trikovi čine veliku razliku

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.

Prvi korak koji je bitan jest obrada mesa – potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.

Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno. 

@stoveandgarden

3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks

♬ Aesthetic - Xilo

Osnovne zablude o kruhu: Evo što trebate znati prije nego što ga kupite!

1/1
Ključne riječi

Komentara 5

SC
saff_cenzuriran
11:29 03.08.2021.

zbilja? zar se za to dobivaju kartoni admine? pa blokiraj.... "uvrijeđen sam sa ovim člankom. mame, bake gdje ste zakazale da ovaj novinar/ka mora tražiti osnove kuhanja na tik-toku"

ST
Stipan
12:06 03.08.2021.

Kad se išlo iz Zagreba u Dalmaciju sedamdesetih u fići obavezno se nosila pohana piletina i negdje oko Plitvica se jelo i nije bilo i nema do danas bolje piletine . Na povratku u Zagreb isto i još prava domaća koka, a fićo ,žena djeca i dvije domižane vina , kapule, krumpira i Konana čega još. To su bili škrti sretni dani kojih nikad neće biti uz cijelo ovo današnje umjetno izobilje.

SE
sedam
13:19 03.08.2021.

Koje otkriće!!!! A dobro je i uvaljati u kremeni pijesak, pa da vidiš kak je hrskavo. jel ovaj kvazi kuhar kuha za talibansku vojsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije