Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kuhar oduševio receptom za pohanu piletinu: Sočna, a nevjerojatno hrskava

Mali trikovi čine veliku razliku
03. kolovoza 2021. u 07:00 5 komentara 69234 prikaza
Foto: shutterstock

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.

Prvi korak koji je bitan jest obrada mesa – potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.

Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno. 

@stoveandgarden

3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks

♬ Aesthetic - Xilo

Osnovne zablude o kruhu: Evo što trebate znati prije nego što ga kupite!

1 / 1
kruh
Tim s Harvarda otkrio Istraživanje otkrilo: Muškarci, da biste ostali zdravi trebate ejakulirati nekoliko puta mjesečno Online chatovi u slobodno vrijeme Muškarac u problemu: 'Ovisan sam o seksu putem interneta, ne znam kako prestati s tim' Tjedni horoskop Ovan je omiljen u društvu, Blizanac se dobro zabavlja, a Lav uživa u prirodi
Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • saff_cenzuriran:

    zbilja? zar se za to dobivaju kartoni admine? pa blokiraj.... "uvrijeđen sam sa ovim člankom. mame, bake gdje ste zakazale da ovaj novinar/ka mora tražiti osnove kuhanja na tik-toku"

  • Stipan:

    Kad se išlo iz Zagreba u Dalmaciju sedamdesetih u fići obavezno se nosila pohana piletina i negdje oko Plitvica se jelo i nije bilo i nema do danas bolje piletine . Na povratku u Zagreb isto i još prava domaća ... prikaži još! koka, a fićo ,žena djeca i dvije domižane vina , kapule, krumpira i Konana čega još. To su bili škrti sretni dani kojih nikad neće biti uz cijelo ovo današnje umjetno izobilje.

  • sedam:

    Koje otkriće!!!! A dobro je i uvaljati u kremeni pijesak, pa da vidiš kak je hrskavo. jel ovaj kvazi kuhar kuha za talibansku vojsku?