Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čista kuća

Kućanski poslovi odličan su izbor za održavanje tjelesne kondicije

dom (1)
Arhiv VL-a
04.06.2010.
u 14:54

Prijašnja istraživanja pokazala su i kako gradnja parkova i vrtova u kvartovima smanjuje vandalizam.

Možda kućanski poslovi nisu vaši omiljeni poslovi, ali izgleda da su i te kako od koristi, barem za vaše tijelo! Naime, istraživanja su pokazala da su oni koji održavaju kuću urednom često i mršaviji te zadovoljniji svojim tijelom. Američko istraživanje, u koje je bilo uključeno 1000 ljudi, pokazuje kako je stanje kuće usko povezano s tijelom, a istraživači su došli do zaključka kako je ljudima draže pospremiti kuću nego se uhvatiti teniskog reketa.

– Ako provedete dan brišući prašinu, čisteći, perući rublje, onda ste aktivni – rekla je istraživačica NiCole Keith i dodala kako ljudi neće otići u 30-minutnu šetnju, ali će to vrijeme provesti čisteći.

Doktorica Keith, stručnjakinja za sport, želi naći način kako bi natjerala ljude da se više bave sportom i tako se smanji rizik od srčanih bolesti.

Prijašnja istraživanja pokazala su i kako gradnja parkova i vrtova u kvartovima smanjuje vandalizam i loše ponašanje. Čak i oni koji žive u velikim gradovima blizu vrtova ili zelenih površina bolje se ponašaju, zdraviji su i žive duže od onih u “urbanim sredinama”, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Illinoisu.

– Poveznica između kriminala i vegetacije vrlo je jasna - više drveća, manje zločina – smatra profesor Francis Kuo koji je proveo to istraživanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije