Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena za sreću

Kozmetoholičarke - žene koje vjeruju da je sreća u kremama

'NIVEA KREMA ZA SUNCANJE'
'Photoshop'
28.07.2010.
u 08:04

Trend je od recesije u stalnom porastu, čemu svjedoči i činjenica da je kozmetička industrija jedna od rijetkih koja i u krizi bilježi rast - i to dvoznamenkasti!

Najnoviji parfem ili ruž iz nove kolekcije moraju biti vaši, iako vam stanje na tekućem računu jedva dopušta da kupite kruh?! Ako ste potvrdno odgovorili, vi ste kozmetoholičarka - žena koja strastveno uživa, ali često i nesvjesno, u kupnji novih kozmetičkih preparata. Trend je od recesije u stalnom porastu, čemu svjedoči i činjenica da je kozmetička industrija jedna od rijetkih koja i u krizi bilježi rast - i to dvoznamenkasti!

Američke psihologinje dr. Ranae Reinardy i Dorothy Breininger u svom istraživanju ističu da većina žena pati za “raznim bočicama i kozmetičkim novostima”, ali upozoravaju da čak 30 posto tih strastvenih kozmetoholičarki zapravo ima kompulzivnu ovisnost o kupovanju i gomilanju proizvoda.

Najčešći simptomi su, ističu psihologinje, dugovi zbog kupovanja preskupih preparata, gomilanje proizvoda koji su još zapakirani, mnogi proizvodi se skladište iako im je odavno prošao rok trajanja, a proizvodi koje kupuju uopće ne odgovaraju njihovu tipu kože... Ako ste se pronašli i u jednoj stavci, imate problem, kao i milijuni žena diljem svijeta, koji ima dublju pozadinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije