Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE ...

Kad srce zastane u grlu od uzbuđenja ...

Gardaland
30.03.2015.
u 16:24

Gardaland, mjesto gdje adrenalin preuzima vlast i nad najozbiljnijima, predstavlja novu atrakciju Oblivion – Black Hole

Već na prvom koraku, čim zakoračite prema ulazu u zabavni park nedaleko gradića Peschiera del Garda, na istoimenom jezeru, čak i najvećim mrgudima i skepticima kutevi usana se podižu. Glazba, himna, atmosfera, obilje pozitivne energije i poziv na zabavu dižu adrenalin... U Gardalandu, najvećem zabavnom parku u ovom dijelu Europe otvorenom još 1975. godine, kroz koji godišnje prođu i do tri milijuna posjetitelja, nitko ne razmišlja o svakodnevnim problemima.

Njima Perzemolo, maskota Gardalanda, ne dopušta ulaz. Ako ste mislili da ste među onima kojima glazba više ne može utjecati na emocije, prevarili ste se. Već sama svečanost otvaranja vrata zabavnog parka, koja se svako jutro tradicionalno odvija na glavnom ulazu uz pjesmu i ples maskota i podizanje zastave parka, razgalit će vas. Fantazija, avantura, adrenalin i zabava tri su osnovne smjernice na kojima je osmišljen program u zabavnom parku, i to za posjetitelje različite dobi. Dio parka nazvan je Fantasia i namijenjen je najmlađima, a tu će vas dočekati likovi iz bajki, vrtuljci i animatori.

No većina posjetitelja hrabro kroči prema Avanturi. Ondje ima više no dovoljno toga da ostanete cijeli dan, od zabave inspirirane Divljim zapadom, kaubojskih saloona, egipatskih piramida i mumija do plovidbe umjetnom rijekom i posjete gusarskom brodu. Taman za zagrijavanje (koje iskusni preskaču!) u sjajnoj scenografiji jer slijedi adrenalinski dio. A njega biraju najodlučniji. Ako ste ziheraši, onda će vam se od samog pogleda na dio Adventurea slediti krv u žilama. No u društvu je teško priznati neodlučnost pa, kad jednom krenete – nema uzmicanja! Čak šest roller coastera čeka da na njima isprobate vlastite granice hrabrosti – Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Orto Bruco, Mammut, Fuga da Atlantida i Raptor...

No ovogodišnji je hit Oblivion – The Black Hole. Upravo je ovaj vikend premijerno otvoren, a projektiranje i izradu popisuje tvrtka Bolliger & Mabillard. I dok su na Blue Tornadu, dosad najomiljenijoj adrenalinskoj postaji u Gardalandu, posjetitelji na tridesetak metara jurili brzinom od 80 km/sat, na Oblivionu visokom 42 metra čeka brzina od 101 km/sat i jurnjava tračnicama koje su projektirane u spiralu. Zainteresiranih zasigurno neće nedostajati. Odaberete li bilo koju od ovih vožnji, ne zaboravite skinuti svu suvišnu odjeću, isprazniti džepove i – zaboravite na snimanje mobitelima. Čak i ako i skupite hrabrosti i sjednete u neku od jurilica.

Tematski dani u parku su uvijek zabavni, od Noći vještica do potrage za uskrnim jajima, dana čokolade i adventskog okruženja. Ovog proljeća sve je u znaku nove adrenalinske atrakcije – Obliviona  

Odmor i okrepa Na svakom koraku može se pronaći restorane s jednostavnom hranom ili barove, a svoju hranu možete pojesti na područjima predviđenim za piknik i odmor    

Sigurnost je u Gardalandu na visokom nivou pa djeca niža od metra ne mogu ući na adrenalinske atrakcije jer su sva sjedala i sigurnosni mehanizmi predviđeni za više     

SAVJET PLUS Jednodnevni izleti autobusom – od 220 do 280 kn (Mondo Travel, Best Travel, Gabi Travel, Elisa, Autoturist). Dvodnevni arnažmani – od 550 do 580 kn (Best Travel, Mondo Travel, ElisaTours). Tri dana 890 kn (Elisa). Cijena ulaznica u zabavni park nije uključena. Djeca niža od metra ulaze besplatno.     

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
23:24 30.03.2015.

Fenomenalni Gardaland! Idem tamo svake godine, i ove cu. Svaki put me iznenadi broj nasih ljudi tamo, posjetitelja zabavnog parka. Jako puno Hrvata zateknem kad god dodjem. Super mjesto, preporucam svima. Ako mozete, provedite barem 3 dana tamo. Apartmani i bungalovi su po danu (u proljece) po 40eur (ne po osobi nego po apartmanu), tako da je smjestaj jeftiniji nego kod nas. Mjesta u okolici jezera Garde su prekrasna, uredna, uredjena, slikovita..Hrana u ducanima je nesto jeftinija nego kod nas, ali kvalitetnija. Pogotovo voce i povrce. Restorani su nesto skuplji nego nasi. Pizze su po 6-8eura. Uglavnom..vrijedi otici. Preporucam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije