Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Jeste li znali da je neke kozmetičke proizvode najbolje držati u hladnjaku?

shutterstock
23.09.2020.
u 15:30

Važno je dobro čuvati sve kozmetičke proizvode jer ih svakodnevno stavljamo direktno na kožu.

Kozmetičke proizvode koje svakodnevno stavljamo na lice i tijelo treba dobro čuvati. Osim što ih ne bi trebalo izlagati visokim temperaturama ili ostavljati otvorene, All Women's Talk otkriva neke korisne i inovativne trikove kojima ćete produljiti trajanje omiljene kreme ili pudera.

Dobro zatvorite proizvod
Nakon svakog korištenja dobro zatvorite proizvod koji ste koristili kako ne bi ulazio zrak, bakterije i prljavština. Uz to, prije upotrebe dobro operite ruke kako ne biste unijeli bakterije u proizvod.

Sve držite dalje o visokih temperatura
Šminka, kozmetika i parfemi ne vole vrućinu, pa ih obavezno trebate čuvati dalje od radijatora, sunca i sličnih izvora topline. Visoke temperature mogu uništiti konzervanse u formulama i time oni traju kraće od roka koji je naveden na pakiranju.

U videu saznajte kako skinuti trajni lak kod kuće:

Iskoristite maksimalno proizvode
Ako vam je ostalo malo bronzera, pomiješajte ga u posebnoj posudici s malo kreme za lice. Dobit ćete lijepu i hranjivu podlogu. Ostatak ruža za usne usitnite i koristite kao rumenilo, a slične nijanse sjenila za oči pomiješajte i napravite novu nijansu po vašem ukusu.

Kozmetiku čuvajte u hladnjaku
Neki proizvodi osjetljive formule zahtijevaju posebne načine čuvanja, a primjer je hladnjak u kojemu će formula trajati duže. Na istom mjestu možete čuvati i parfeme, pogotovo kada su visoke temperature ili ako kupaonica nema prozor pa se u njoj zadržava toplina. Pazite samo da sve dobro zatvorite kako se ne bi miris kozmetike pomiješao s onim od hrane.

Evo kako njegovati kožu u hladnijim danima koji nam polako dolaze:

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije