Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'jer jedna je mama'

Istraživanje o mamama: Kad im dijete pripremi jelo, većina će ga pojesti i ako je nejestivo

majčinstvo
Pixabay.com
16.03.2023.
u 14:30

Čak 46% majki će, kada za rođendan, Božić, Uskrs ili Majčin dan od svog djeteta dobiju posebno pripremljenu poslasticu, pojesti svaki zalogaj čak i ako izgleda potpuno nejestivo.

Ako imate dijete vjerojatno ste već bili u situaciji da stojite pred jelom koje su on ili ona 'samo za vas pripremili' znajući da ga 'morate' pojesti, premda baš i ne izgleda dobro... E pa ako svaki put kad vam dijete nešto 'smućka' sve šutke i pojedete, ne brinite, niste ludi, a to isto radi više od polovice mama (56%).

Tako je pokazalo nedavno istraživanje koje pokazuje i da će 46% majki, kada za rođendan, Božić, Uskrs ili Majčin dan dobiju poslasticu od svog djeteta, pojesti svaki zalogaj čak i ako jelo izgleda potpuno nejestivo.

Isto tako, prema anketi koju je napravio OnePoll, otprilike polovica od 2.000 anketiranih majki s djecom od osam ili više godina osjećala se prisiljena jesti te dječje obroke jer su mališani odlučili sjediti s njima dok ne završe.

Tri od pet mama (62%) kaže tako i da bi pojele bilo što što im njihovo dijete pripremi ma koliko neukusno izgledalo, jer znaju da je napravljeno s ljubavlju.

Ipak, 82% majki je tu odluku barem malo i požalilo; jer je njihov mališan tako dobar tek shvatio kao znak da im treba češće spremati 'posebnu' hranu.

“Kuhanje, sjedenje za istim stolom i jedenje jako je važno za svaku obitelj, no iz našeg istraživanja i iskustva znamo da djeca u kuhinji često trebaju pomoć. Zato smo za ovaj Majčin dan osmislili recepte koji nisu samo uzbudljivi i jednostavni, već i ukusni i koje će lako pripremiti”, rekla je stručnjakinja za hranu iz tvrtke Ocad Laura Rowe. 

“Čuvati ću za kasnije”, izgovor je koji, kad nikako ne može progutati servirano, koristi gotovo polovica (47%) mama, dok se 49% jednostavno pretvara da jede. A premda se tako izvuku, 24% ih priznaje da su znali odbiti i tako uznemirili svoje dijete, prenosi Mirror.

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije