Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strašna sudbina

Ispovijest majke koju je prevarila vlastita kći: Tri godine smo na sudu, oni su meni dušu iščupali

Prevarena majka
Foto: Provjereno
1/4
16.03.2023.
u 11:24

Kćer koja živi vrata do njezinih, ne brine se o njoj, a stana se ne želi odreći. 85-godišnja Filipina bi prodajom stana mogla platiti privatan dom u kojem bi imala svu potrebnu brigu i skrb, no zbog potpisanog ugovora, stan više ne može prodati

Šokantnu ispovijest 85-godišnje Splićanke koja se s kćeri već tri godine bori na sudu za vlastiti stan donosi Provjereno. Naime, slaba, nemoćna i jedva pokretna, još 2018. godine sklopila je s kćeri ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za potpunu brigu o njoj. No, kako navodi, kćer koja živi vrata do njezinih, ne brine se o njoj, a stana se ne želi odreći. 85-godišnja Filipina bi prodajom stana mogla platiti privatan dom u kojem bi imala svu potrebnu brigu i skrb, no zbog potpisanog ugovora, stan više ne može prodati.

''Ja nisam nikad ni u snu sanjala da će se meni ovo dogoditi, da ćemo mi tri godine voditi rat, čak sudski i da mi nećemo imati odnose, ja sam sve mogla zamisliti i smrt, i bolest, i starost i sve, sve, sve, potrese…ne mogu se ni sad s tim pomiriti i zato su meni odbrojeni dani, meni su odbrojeni dani, ne samo fizički zbog moje dijagnoze, nego duša, oni su meni dušu iščupali!'', govori Filipina.

Nastavak je ovo priče koju je Provjereno otvorilo prije dva tjedna oko spornih ugovora u kojima stariji bivaju prevareni. Donose i nastavak slučaja Đuke Katrića iz okolice Zagreba, starije  osobe koja je neznajući što potpisuje, ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju ostala bez imovine. Nakon prijave, inspekcija je utvrdila propuste i nepravilnosti u radu Ureda za socijalnu skrb, a i sam ministar pravosuđa, Ivan Malenica, priznaje kako sustav ne funkcionira jer je ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju gotovo nemoguće raskinuti.

Video: Učenici (19) pronašli drogu u Smartu, susjedi u šoku: 'Učila je djecu tenis'

Komentara 11

DU
Deleted user
11:41 16.03.2023.

Jednom davno sam bio u društvu nekih pravnika i naišli su na dosmrtno/doživotno uzdržavanje, puni podsmijeha kako to ne znaju /tu razliku/ da dosmrtno znači da odmah prepušta se imovina uzdržavatelju. Njima to smiješno, ono brucoška problematika. E dabogda dospjeli u te godine, bili dementni pa da njima tako netko "podvali". Bilo bi humanistički i etično da se baš pravnici zalažu za to da se, u sferi zakonodavstva, ukine dosmrtno i da nad doživotnom bdije soc. služba, ali ne - njima to paše jer to znači više posla, a i dosta njih se tako "ogrebalo" o nekretnine.

Avatar marela
marela
13:01 16.03.2023.

Sramota za kćer. Ja sam brinula o svom bolesnom očuhu. Najjadnije ikad sam se osjećala kada mi je On ,na njegovo inzistiranje, potpisao ugovor. I da nije bilo ugovora, brinula bih se o njemu,jer imao je samo mene....moj Dida....

EB
EBERT
13:23 16.03.2023.

Imati takvu kcer netreba ti neprijatelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije