Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

I to je moguće - mršavite uz čokoladu i krumpir

čokolada
Foto: Thinkstock
18.03.2014.
u 10:32

Zdrava porcija krumpira - koliko stane u šaku.

Upravo one namirnice koje izbjegavate mogle bi vam pomoći u kontroliranju osjećaja gladi i spriječiti prejedanje.

Pa koji je onda ključni faktor mršavljenja? Vodite računa o kvaliteti hrane (nutritivnoj vrijednosti) i veličini porcija.

CRNA ČOKOLADA

Brzo utaži neizdrživu potrebu za slatkim, a sprečava i prejedanje! Mnogo je bolje povremeno pojesti malu količinu omiljene poslastice nego je se odreći u potpunosti (što izaziva neumjereno konzumiranje).

Crna čokolada zdravija je i brže zadovoljava želju za slatkim od mliječne čokolade. Ipak, vodite računa o količini - jedna do dvije kockice najkvalitetnije crne čokolade s visokim postotkom kakaoa sasvim su dovoljne.

KRUMPIR

Izgrađuje rezistentni škrob - biljna vlakna koja sagorijevaju masti! Pečeni krumpirići sigurno vam neće pomoći da smršavite, ali kada se prokuha, ili ispeče u ljusci, škrob iz krumpira upija vodu i bubri.

Nakon hlađenja, škrob se djelomično kristalizira u oblik koji je neprobavljiv - rezistentni škrob. Za razliku od ostalih tipova biljnih vlakana, otporni škrob fermentira u debelom crijevu i formira masne kiseline, koje mogu blokirati sposobnost organizma da sagorijeva ugljikohidrate pa tada sagorijevate masnoće.

Zdrava porcija krumpira -  koliko stane u šaku.

>>Bez obzira koju dijetu odabrali, ovo su 4 pravila za gubitak viška kilograma

>>Cilj vam je skinuti kile za 10 dana? Evo kako ga ostvariti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije