Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po nakit u Mostar

I Hrvatice luduju za njenim 'statement' ogrlicama

statement ogrlice
Foto: Lana Anić
1/9
16.01.2014.
u 12:01

- Pokazalo se da će se moj hobi vrlo brzo pretvoriti u posao. Razvile su se brojne suradnje s domaćim kreativcima, nakit je izložen u concept dućanima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, napravljena je i podlinija odjeće, te potražnja raste i dalje, ispričala nam je Lana Anić.

Statement ogrlice su i dalje "must have". Jednostavno ih morate imati. Popularnost im ne ne pada, dapače, potražnja za njima je svakom danom sve veća jer su uočljive, lako se kombiniraju, a najležerniju odjevnu kombinaciju "podižu" u trenu.

Kao i mnoge slavne žene diljem svijeta, i Hrvatice su uvijek u trendu. One su "poludjele" za nakitom 25- godišnje Lane Anić, dizajnerice Hear.it statement ogrlica iz Mostara koja svoja mala umjetnička djela objavljuje na Facebooku.

- Heart.it je krenuo u prodaju prije dvije godine, početkom 2012. Do ideje o izradi nakita sam došla pregledavajući modne časopise, portale te modne blogove. Većina tih modela mi nije bila dostupna – ili su bili preskupi ili se nisu mogli kupiti u Bosni i Hercegovini, pa sam došla na ideju da ih pokušam sama napraviti. Pokazalo se da će se moj hobi vrlo brzo pretvoriti u posao. Razvile su se brojne suradnje s domaćim kreativcima, nakit je izložen u concept dućanima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, napravljena je i podlinija odjeće, te potražnja raste i dalje, na moje veliko zadovoljstvo, ispričala nam je ova mlada umjetnica.

- Nakit je prodan u deset zemalja svijeta dosad. S obzirom da opseg posla raste, u ovoj godini planiram zaposliti još nekoliko ljudi, dodaje Lana.

I tako je želja za nakitom koji joj nije bio dostupan, pretvorena u unosan posao.

Velika potražnja

- Uz fakultet koji sam završavala, trebao je veliki trud i dobra organizacija da se može sve stići. To mi nije problem, jer smatram da je velika privilegija raditi ono što voliš. Nažalost, činjenica jest da još uvijek radim sama, a Facebook stranica broji gotovo 10 000 članova, te ponuda zasad još ne može pratiti potražnju.

Facebook stranica broji gotovo 10 000 članova, te ponuda zasad još ne može pratiti potražnju.

Ovisno o modelu i zahtjevnosti, jednu ogrlicu izrađuje 3-8 sati, priča Lana.

- Premda su upadljivi modeli nakita sada veliki hit, smatram da se nitko ne treba povoditi za trendovima, ukoliko smatra da nije za njih. Najvažnije je razvijati svoj stil i nositi ono u čemu se ugodno osjećate. Ovakvi komadi nakita bit će odličan modni detalj za one dane kada nemate puno vremena oko slaganja kombinacije, a želite se istaknuti – par traperica koje vam pristaju, blejzer i dobra stara bijela košulja će se odlično slagati uz svaki ovakav komad nakita. To je svevremenska kombinacija, a budući da su sve Heart.it ogrlice isljučivo unikatne, možete biti sigurno da nećete sresti svog „modnog blizanca“ na ulici, poručila je Lana Anić.

>>Crvenu haljinu treba znati nositi. Provjerite kako je to njima uspjelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije