Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE: Restoran Eva

Gulaš od medvjedovine, žablji kraci, dimljena pastrva, ali i - plaža

storyeditor/2022-04-30/PXL_290422_93224114.jpg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
02.05.2022.
u 23:05

Specijalitet restorana u Lokvama su – žabe. Ništa čudno, Lokvarci su poznati kao žaboljupci. Imaju u Lokvama i – Muzej žaba.

Gorski raj zove se kraj. U Lokvama, iznad jezera, restoran Eva mjesto je koje poznaju mnogi putnici koji idu Gorankom, autocestom od Zagreba prema Rijeci, ili obratno. I zbog hrane i zbog Lokvarskog jezera koje je ispod restorana.

– Imamo i plažu! Kao da ste u Opatiji, ali je tu na plaži ispod restorana mnogo manje ljudi – kaže konobarica Dina Maravić (28) i nastavlja:

– I ja se znam, prije posla, okupati dolje na jezeru. Voda zna biti i toplija nego more!

Specijalitet restorana u Lokvama su – žabe. Ništa čudno, Lokvarci su poznati kao žaboljupci. Imaju u Lokvama i – Muzej žaba.

– Kad mi je djed Dragan kao četverogodišnjakinji pričao da se žabe jedu, mislila sam da se šali. A danas ja klincima koje roditelji nagovaraju da probaju naš specijalitet, naše žabe, kažem da su to mali dinosauri. I kad ih napokon probaju, uživaju!

29.04.2022., Mrkopalj - Turisticka patrola. Restoran Eva Photo:Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Kakav je okus žaba?

– Poput sočne piletine. Recimo, kao pileći fileti u umaku od meda i naranče, ali manje slatkasti. Naše su žabe odlične!

Jedu se ovdje pohani žablji kraci, bruskete s dimljenom pastrvom i goranska juha od gljiva. Cijena je žabljim kracima 60 kuna.

– Naš je restoran ipak u Gorskom kotaru, na meniju nema ćevapa, pizze i pljeskavica. Tu se jede divljač. Jelenovina, veprovina, medvjedovina...

Što ide u medvjeđi gulaš?

– Medvjeđi but i plećka, umak od vrganja, ali i šumsko voće, borovnice, brusnice, kupine, maline, jagode koje beremo u Begovu Razdolju, naselju na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj. Imamo i lovačku paštetu, ali i divlji krumpir. Mladi krumpir koji se peče pod ljuskom. Ne guli se. Kora je zdrava jer je krumpir domaći.

Imaju i sjajan orzotto s dimljenom pastrvom porilukom i pestom od rikole te odličnu janjeću koljenicu s pečenim povrćem. Eva u Gorskom raju je mjesto u kojem se isplati stati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije