Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prirodne Viagre'

'Fitnes guru' otkrio tri namirnice koje su odlične za podizanje libida

shutterstock
17.03.2021.
u 21:40

Adam MacDougall kaže da su glavni razlog smanjenog libida naši svakodnevni izbori hrane, i da bismo za bolji seks trebali redovito jesti ove namirnice koje on zove 'prirodne Viagre'

Australski 'stručnjak za zdravlje' i fitnes guru Adam MacDougall kaže da preko 70 posto žena i jedan od dva muškarca u nekom periodu života osjeti manjak seksualne želje, zbog čega znanstvenici i danas aktivno rade na takozvanoj 'ženskoj Viagri’ koju bi žene stavljale u nos, kao kapi za nos u spreju.  

- Glavni razlog smanjenog libida je naš način života, odnosno naši svakodnevni izbori - kaže MacDougall i dodaje da zbog nedostatka sna padaju i aktivnosti u spavaćoj sobi, a vrijeme koje provedemo pred ekranima znatno smanjuje vrijeme za seks.

Ipak, kaže on, najveći je uzrok smanjenog libida hrana koju jedemo.

Hrana koja je štetna, a mislili smo drukčije

1/4

- U zadnje vrijeme sve više raste broj pretilih ljudi, a hrana koja deblja, pogotovo masti, loše utječu na naš organizam, pa i na želju za seksom - kaže MacDougall i ističe da bi za veći libido redovito trebali jesti ove namirnice koje on zove 'prirodne Viagre'. 

1. Lubenica

Foto: Shuttershock

Lubenica ima izvrsnu sposobnost povećati protok krvi u organizmu što je ključno i za normalan libido 

2. Salata Iceberg ili 'kristalka'

Foto: Shuttershock

Ako se želite pariti kao zečevi, jedite kao zečevi, poručio je fitnes guru koji za ovu salatu kaže da sadrži Lactucarium, mliječnu tekućinu koja je zbog svojih sedativnih i analgetičkih svojstava poznata i kao ‘opijum iz salate’, a utječe i na porast spolnih hormona.

3. Avokado

Riječ 'avokado' potječe od astečke riječi 'ahuacatl' koja znači 'testis' što, napominje MacDougall, ima smisla kad pogledate oblik ove tropske voćke. 

Foto: Shuttershock

- Avokado je pun mono-zasićenih masti koje su izvrsne za zdravlje srca i za dobar protok krvi u organizmu koji utječe i na libido - objasnio je MacDougall za News.com.

 Sami napravite sredstvo za čišćenje prozora prije proljetne generalke!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije