Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mjesečeve krvne maske'

Djevojka šokirala mnoge: Menstrualnu krv koristi kao masku za lice te tvrdi da joj je od nje koža mekana

Instagram/Youtube
13.05.2021.
u 21:46

Brittani, koja objavljuje kao @brittlynnrising, također koristi krv za bojanje i dodaje je svojim biljkama

Brittani LaBouff (31) kaže da je njezina glatka i mekana koža rezultat neobičnog tretmana - maske za lice napravljene od krvi iz menstruacije. Naime, ova djevojka iz Nevade, SAD, skuplja svoju menstruaciju od prvog dana, a zatim je kistom nanosi na lice.

Ovaj tretman radi posljednjih godinu dana te tvrdi da joj je uvelike pomogao koži, ali također vjeruje da ‘mjesečeve krvne maske’ potiču ljude da mijenjaju svoje mišljenje o menstruacijama.

 

1/8

- Što nas je društvo naučilo osjećati prema ovom mjesečnom ciklusu? Da je to nezgodna, bolna, neuredna, smrdljiva, neugodna, mukotrpna stvar. Za mene je ovo način da povratim svoju moć - rekla je za Metro.

Krv prikuplja pomoću menstrualne čašice koja se nalazi tik ispred vrata maternice, što vjeruje da uklanja rizik od dolaska krvi u kontakt s bakterijama. Kad koristi krv kao masku za lice, Brittani je nanosi četkom ili ponekad prstima prije nego što je pusti da odstoji 10-15 minuta i ispere je.

Objašnjavajući prednosti ovog tretmana, rekla je:

- Produbljena energetska veza sa sobom te glatka i mekana! Veća povezanost s mojim ciklusom također je neizmjerno pomogla prirodnoj metodi kontracepcije koju koristim, svijesti o plodnosti! 

Njezini videozapisi na tu temu prikupili su brojne komentare na njezinim kanalima na društvenim mrežama. Iako je mnogi podržavaju, suočila se s brojnim negativnim mišljenjima i komentarima.

- Blagoslovljena sam što primam ogromnu količinu podrške od ljudi koji prihvaćaju moj sadržaj, ali ima i onih koji će verbalizirati koliko ih taj sadržaj vrijeđa. Često govore stvari poput ‘odvratno, grozno, strašno’, ali ne zamaram se s njima jer ja sam isto nekad bila pod pretpostavkom da je menstruacija strašna stvar - objasnila je Brittani.

Međutim, ona shvaća da ideja nije za svakoga i naglašava da bi je trebalo staviti na kožu samo kratko vrijeme.

- Nisam dermatolog, ali čini se da ovo možda nije dobra praksa za one koji imaju akne ili otvorene rane. Dobro razmislite je li ovo 'tretman' za vas. Krv također pohranjujem za svoju umjetničku upotrebu, ali preporučujem upotrebu krvi od prvog dana za maske za lice - rekla je.

Brittani, koja objavljuje kao @brittlynnrising, također koristi krv za bojanje i dodaje je biljkama.

- Menstrualna krv osigurava tri vitalna makronutrijenta u kojima biljke doista uspijevaju, fosfor, kalij i dušik. Samo je obavezno prvo razrijedite - zaključila je.

U videu pogledajte kako Brittani koristi svoju krv kao masku:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije