Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zamke pretilosti

Debljina muškarcima skraćuje život za čak osam godina

debeli
16.07.2010.
u 14:54

Muškarci koji imaju deset ili više suvišnih kilograma žive čak osam godina manje od onih normalne težine.

Muškarci koji imaju deset i više kilograma viška žive kraće od mršavijih, pokazuje najnovije istraživanje danskih stručnjaka, a životni im je vijek i osam godina kraći.

Najnovije istraživanje donijelo je rezultate koji su još jednom potvrdili da debljina znatno utječe na život. Točnije, skraćuje ga. Muškarci koji do 20. godine života nabace previše kilograma kraće će živjeti od mršavijih muškaraca, prenosi Daily Mirror.

Danski znanstvenici koji su proveli istraživanje kažu da se pretilim muškarcima život može skratiti i za osam godina. Najrizičnija su kategorija oni koji su pretili prije 20. godine života. Uočeno je i da muškarci nakon dvadesete godine vrlo teško skidaju nakupljene kilograme.

Osim što skraćuje život, debljina uzrokuje i niz zdravstvenih problema poput visokoga krvnog tlaka, srčanih tegoba, dijabetesa i moždanog udara. Zbog svega toga, znanstvenici apeliraju na javnost da se ozbiljno suoči s problemom pretilosti koji poprima razmjere epidemije.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar neugodan
neugodan
19:24 16.07.2010.

############################# POREZ NA DEBLJINUUUUUUUUUUUUUUUU??? MRZIM DEBELE MJESINE...UVIJEK NADJU NEKI RAZLOG ZAKAJ SU ODVRATNI A RAZLOG SU ONI SAMI!!!!!!!!!!!!!! #############################

KR
krilnik2
23:01 16.07.2010.

Pa neka; ionako to nisu najbolje godine

DU
Deleted user
16:12 16.07.2010.

Ček malo što su debeli isto tako i slabovidni pa ste radi njih povećali tekst. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije