Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rak crijeva

Dali joj šest mjeseci života, a zatim je prozvali medicinskim čudom: Tvrdi da joj je u ozdravljenju pomogao Disney

Instagram
03.03.2020.
u 14:45

Nakon što je saznala da ima samo šest mjeseci za život zbog raka crijeva, odlučila je raditi ono što voli.

Tanya Manella, 36, počela je osjećati probleme s probavom i bolove u želucu, mučninu, povraćanje i gubitak kilograma, ali liječnici su joj govorili da su to samo 'ženski problemi' i da se nema razloga brinuti. Nakon što je dobila vrućicu, morala je ići na operaciju jer su shvatili da joj je slijepo crijevo upaljeno i uzrokuje joj sepsu.

Pogledajte kako izgleda život s vitiligom novinarke i urednice Ivane Antunović Jović:

Tanya je nakon operacije mislila da je to bilo samo loše razdoblje za njezino zdravlje, ali nakon kolonoskopije saznala je da ima rak crijeva i to sam samo 27 godina. Odlučila je otići na dugotrajne operacije u kojima su joj izvadili debelo crijevo, jajnike, herniju i jajovod, ali pet godina kasnije saznala je da joj se rak vratio, a liječnici su joj rekli da ima samo šest mjeseci za živjeti.

U lipnju 2019. godine Tanyi je prošlo dvije godine otkako joj se rak vratio i liječnici su je nazvali medicinskim čudom, a ona sve prepisuje svojoj ljubavi prema Disneyu. Tijekom svog liječenja, Tanya se oblačila u likove iz raznih Disney filmova te je rekla da joj je to pomoglo da ostane mlada i zdrava u srcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanya | Disney Style (@theboundingblondie) on

Za britanski metro.co.uk rekla je: "Kemoterapija je najgora stvar kroz koju sam prošla pa kada sam saznala da imam samo šest mjeseci za život odlučila sam raditi ono što volim, a ne provesti vrijeme tugujući. Svoje vrijeme provela sam s prijateljima i obitelji te u odijevajući se u Disney likove." Svoju ljubav za Disney likove prebacila je i na svog supruga Chucka te se sada zajedno odijevaju u razne likove i posjećuju Disney World, u kojem su bili više od sto puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanya | Disney Style (@theboundingblondie) on

Sada Tanya želi ohrabriti osobe koje boluju od raka i pomoći im da ga prebole te im savjetuje da ostanu pozitivni i rade ono što vole i što ih usrećuje te će im to pomoći u liječenju. Vjeruje da stavljanje fokusa na stvar koju voli je pomoglo da ostane pozitivna i da ne razmišlja o svojoj bolesti na negativan način.

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije