Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Cape Town - glamurozna metropola Južnoafričke Republike

cape town
Foto: Cape Town Tourism
1/10
04.03.2010.
u 10:44

Grad na dva oceana koji ujedinjuje sve epitete Crnog kontinenta i prema mnogima jedan od najljepših gradova Južnoafričke Republike.

Cape Town koji se nalazi u centru regije Western Cape često se ocjenjuje jednim od najljepših gradova Južnoafričke Republike. Kamo god krenuli, od planine Table do Rta dobre nade, ovo multikulturalno središte obrubljeno Atlantskim i Indijskim oceanom potpuno očarava pričom koju nudi svakom posjetitelju. Zabava uz nastupe međunarodnih DJ-a koji su ovdje česti gosti, brojne rock turneje, nastupi poznatih jazz glazbenika, vrhunski šoping u dizajnerskim dućanima, predivne plaže, vinogradi kao rubni ukras grada, vodopadi kao dodatni efekt nestvarnog krajolika, dupini i kitovi kao atrakcija uzduž obale, utrke jahti svake srijede, obilje ribljih specijaliteta, afrički top hoteli, luksuzni spa centri, bogata tradicija i povijest – tek su neki od razloga za posjet. Iako je Cape Town atraktivan cijele godine, ovisno o aktivnostima koje odaberete, bolje je zaobići zimu koja traje od lipnja do kolovoza te donosi hladno i vlažno vrijeme.

Ne propustite posjetiti
Osim gradskih tura, prilikom posjeta Cape Townu svakako treba obići i njegovu okolicu, a boravite li u gradu barem dva tjedna krenite i na neki od safarija u nacionalni park Kruger. Među glavnim točkama za posjet je Rt dobre nade, mjesto susreta Atlantskog i Indijskog  oceana, planina Table do koje se dolazi žičarom i gdje se nalazi najljepši vidikovac s pogledom na Cape Town te otok Robben gdje je Nelson Mandela u zatvoru proveo 18 godina. Ako vam je do kupanja, svakako krenite prema plaži St. James čiji su zaštitni znak šarene kućice te iznimno toplo more. Sve ljubitelje pingvina više će zanimati plaža Boulders na kojoj afrički pingvini žive u svom prirodnom okolišu. Želite li pak promatrati kitove to možete učiniti u 140 km udaljenom gradiću Hermanusu, a ako vam je do dobre zabave, u samom središtu grada je popularni Mama Africa bar gdje možete uživati u tradicionalnoj kuhinji i izvornim afričkim ritmovima. Odličan šoping očekuje vas u centru Canal Walk s preko 400 dućana svjetskih brendova.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije