Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Broj pretile djece ostaje isti, raste gojaznost odrasilh

Očekuje se da će pretilost među odraslima do 2020. godine snažno skočiti: osam od deset muškaraca i sedam od deset žena imat će previše kilograma.
19. veljače 2010. u 10:05 0 komentara 6 prikaza
debeli
Foto: Reuters/PIXSELL

Osam od deset muškaraca i sedam od deset žena imat će 2020. previše kilograma. Podaci govore da bi se pretilost u djece mogla zadržati na sadašnjoj razini, no gojaznost u odraslih nastavit će skokovito rasti. To je pokazala studija koju je vodio profesor Klim McPherson, s Oksfordskog univerziteta, za koju se autor koristio podacima od 1993. do 2007. godine. Ovaj pokušaj da se predvidi prisutnost gojaznosti među Britancima u budućnosti pokazao je da će do 2020. čak 41 posto muškaraca u dobi do 20 do 65 godina biti gojazno. To nije kraj; 40 posto će ih se boriti s nešto manje kilograma, ali ipak će biti prekomjerno teški. Nježniji spol će imati nešto manje problema s kilažom: 36 posto žena bit će pretilo, a 32 posto "samo" preteško.

Profesor McPherson upozorava da bi vlada, stoga, trebala udvostručiti napore u borbi s pretilošću. Ovo izvješće, inače, dolazi u vrijeme kad se u Britaniji lansira nova kampanja koja apelira na odrasle s previše kilograma da oslabe i postanu zdraviji.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.