Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Bi li provalnici iz Sam u kući u stvarnom životu preživjeli sve one ozljede od zamki?

Najbolja stvar u cijelom filmu su detaljne zamke koje Kevin postavlja ovim nespretnim provalnicima, a ako malo bolje razmislite, nije baš najnormalnije da su oni sve to izdržali i preživjeli.
05. prosinca 2019. u 08:28 2 komentara 1484 prikaza
Foto: Screenshot

Macaulay Culkin, poznatiji kao Kevin, i provalnici Marv i Harry koje glume Daniel Stern i Joe Pesci, ušli su u legendu. Za magazin The Week sve odgovore dao je liječnik dr. Syan St.Clair s medicinskog fakulteta Weill Cornell. 

Lako je Bez struganja: Napravite otopinu koja će led i mraz sa stakala auta otopiti u par sekundi!

Metak iz zračnice u čelo 

Marva Kevin pogodi u čelo iz vrlo male udaljenosti, dok Harry dobije udarac u vrlo osjetljivo mjesto, a ako pitate liječnika, dobro su odglumili bol koja je poprilično jaka. "Metak može rasporiti kožu, ali neće proći kroz lubanju, a ni Harry ne može toliko nastradati", rekao je liječnik. 

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

Što je s peglom u lice?
Kao što se možda sjećate, Marv je sretnik kojem se zagrijana pegla zabije u lice. St. Clair kaže da bi ovo u stvarnom životu bilo puno, puno gore. Ako je razlika između prizemlja i prvog kata primjerice 4,5 metra i ako parna pegla ima otprilike dva kilograma, liječnik kaže da bi ovo imalo vrlo teške posljedice poput slomljenih kostiju oko očiju. 

Mljac! Noviteti sa zagrebačkog Adventa koje morate kušati: Germknedla čupavac, Brioche con Gelato...

"Mogući su i problemi s vidom nakon toga."

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

Još jedan klasik: užarena kvaka

U isto vrijeme kad Marv skida vruću peglu s lica, Harry je rukom uhvatio za vrelu kvaku na vratima. Liječnik za The Week kaže da s obzirom na to da je metal od kojeg je načinjena kvaka potpuno užarena i crvena, vjerojatno ima oko 400 stupnjeva, što bi značilo da je Harryjeva reakcija trebala biti potpuno drukčija. 

Kako divno! Ovo je najslađa božićna reklama koju ćete vidjeti, a zvijezda je dvogodišnji dječak!

"Temperatura kvake nije toliko visoka da se Harryjeva ruka zapali, ali nije ni toliko daleko od toga. Ako pretpostavimo da Harry neće ostati bez ruke, vjerojatno će imati vrlo ozbiljne komplikacije", rekao je liječnik. 

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

Zapaljeno tjeme!
Sigurno se sjećate ove scene, a St. Clair objašnjava da je to "vrlo zanimljiv koncept". "Umjesto da se makne od te opasnosti, on i dalje stoji direktno na liniji vatre nekih sedam sekundi. Ono što je moglo biti 'samo' opeklina drugog stupnja sada postaje puno opasnija ozljeda."

Njegova koža i kosti potpuno bi istrunuli, a to znači da bi trebao transplataciju. 

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

U međuvremenu, Marv hoda bos i stane na ukras za bor, a liječnik to komentira kao "najbezbolnijom stvari koja im se dogodila, s obzirom na cijeli film".

Zadnja scena u filmu je vrlo je bolna. Kevinov stariji susjed lopatom udara bandite u glavu i oni padaju u nesvijest.

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

"Nije mi jasno kako su izdržali sve ovo i sad odjednom padaju nakon udarca neke nekvalitetne lopate. Ovaj film je bio puno uvjerljiviji kada sam bio mlađi", zaključio je St. Claire.

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima