Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Ako prakticirate oralni seks ovo morate imati na umu

seks
Thinkstock
18.09.2017.
u 19:40

Barem tridesetak vrsta HPV-a napada genitalno i analno područje, stoga je ovaj virus najčešći uzročnik spolno prenosivih bolesti žena i muškaraca.

Pozitivne strane oralnog seksa ne treba posebno naglašavati, ali one negativne, koje mnogi ignoriraju, svakako.

Oralnim seksom možete se zaraziti spolnim bolestima, poput klamidije, herpesom i HPV-om koji može u konačnici uzrokovati i rak.

Postoje različiti sojevi HPV-a koji mogu uzrokovati infekciju, a neki od njih mogu biti i uzročnici raka. Ako ste zaraženi nekom vrstom virusa, to može povećati vaše šanse za nastanak raka grla za 55 puta, piše TOI.  

Humani papiloma virus

Barem tridesetak vrsta HPV-a napada genitalno i analno područje, stoga je ovaj virus najčešći uzročnik spolno prenosivih bolesti žena i muškaraca. Organizam se sam bori protiv HPV-a,a li za uspješno liječenje i prevenciju potrebno je izbjegavati stres, što je mnogima danas gotovo nemoguće, te ojačati imunitet. Obogatite prehranu namirnicama koje obiluju vitaminima C, E i B (osobito folnom kiselinom i B 12). Dodajte u prehranu začine kurkumu, češnjak i đumbir. 

Sibirski ginseng regulira rast stanica i sprečava nastanak tumora, a bijela imela ima snažno antivirusno i antikarcinogeno djelovanje.

Istraživanja su pokazala i da ekstrakt gospine trave može biti djelotvoran u liječenju ovog virusa.

Komentara 2

ST
stjepanovic
06:16 19.09.2017.

Pa da je tako...populacija...onih sto paradiraju u duginim bojama bi davno pokrepala....a vidimo njih sve vise u paradama.... ko koga tu HEKLA...clanak je dezinformacija...druze urednice

JU
jurajuric116
08:54 19.09.2017.

joj kak bi mi sad pasalo jedno čveksanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije