Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje u Otawi

"Zajedno na kvadrat" Matije Ferlina s Ame Henderson

Zajedno na kvadrat, Matija Ferlin,
arhiv M. Ferlin
05.02.2013.
u 13:33

Ferlin i Henderson izvode beskonačnu seriju početaka, potencirajući stalno iznova ponovno upoznavanje. Oni provociraju potrebu da se nešto dogodi uz prihvaćanje tragike konstantne nemogućnosti postizanja očekivanog

Predstava Matije Ferlina \"Zajedno na kvadrat\" koja je nastala u suradnji s kanadskom koreografkinjom Ame Henderson gostuje u Ottawi na festivalu NAC Dance u okviru programa Face 2 Face. U tom će programu od 5. do 9. veljače biti izvedene četiri plesne predstave sedam autora iz Švedske, Belgije, Hrvatske, Nizozemske i Kanade.

Predstava Zajedno na kvadrat / The Most Together We\'ve Ever Been nastala je u suradnji Matije Ferlina s kanadskom koreografkinjom Ame Henderson u okviru «residence in» programa Tanz Quartier Wien. Predstava je premijerno izvedena u INK Pula 2009. godine, a koproducent predstave je uz Istarsko narodno kazalište i kanadska kompanija Public Recordings. U  okviru ovog projekta autori  istražuju dosada objema nepoznati novi umjetnički krajolik. Koristeći osobno iskustvo i osobne interese kao polazišnu točku, kreiraju način stvaranja i izvedbe koji pripada isključivo ovom djelu i specifičnom kontekstu njihove suradnje. U tom smislu, može se reći da konačno djelo ne pripada tipičnom repertoaru ni jednog od ova dva umjetnika, već ispisuje poseban zajednički jezik koji formira jedinstveni konceptualni i estetski prostor u kojem su Ferlin i Henderson posjetitelji. Ta uloga posjetitelja omogućava autorima da zaokruže nastalu logiku procesa u kojem su se našli, kreirajući nove veze među nastalim materijalom i formiranim odnosima te provocirajući neobična značenja.

Ferlin i Henderson izvode beskonačnu seriju početaka, potencirajući stalno iznova ponovno upoznavanje. Oni provociraju potrebu da se nešto dogodi uz prihvaćanje tragike konstantne nemogućnosti postizanja očekivanog. Ovaj duet istražuje individualnost i jednoznačnost pokreta, nespretnost i srceparajuću snagu bivanja zajedno, krhkost i potencijal novih početaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije