Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI URLAJUĆI METAL

Veliki redatelji postaju 'metalci'!

08.06.2009.
u 21:38

Heavy Metal nije samo glazbeni žanr nego i veliko ime u svijetu stripa. Nakon što je u Francuskoj 1974. pokrenut strip "Metal Hurlant" (urlajući metal), čak tri godine poslije taj je časopis dobio i svoju američku verziju koja je u početku većinom pretiskivala francuske stripove da bi zatim uključila i američke autore. Francuski "stariji brat" ugašen je 1987., ali američki časopis izlazi i danas.

Pored ljubitelja stripa, i ljubitelji animacije znaju za taj časopis i to zbog dugometražnoga animiranog filma iz 1980. u režiji Geralda Pottertona, koji je u svojoj omnibus-radnji isprepleo priče iz nekoliko popularnih stripova različitih autora. Film je dobio kultni status, premda je dugo bio prikazivan samo u kinima – na videu nije mogao biti izdan jer su na soundtracku bili brojni metal i rock hitovi. To je jako zakompliciralo situaciju oko autorskih prava. Film je 2000. dobio i nastavak, ali izdan je za video.

Sad su brojni filmaši zadojeni duhom stripova iz heavy metala, prepunih seksa, nasilja i strave te namijenjenih odrasloj publici, odlučili režirati svatko po jedan segment novog omnibusa zasnovanog na stripovima objavljenim u časopisu. Današnji vlasnik časopisa Kevin Eastman (tvorac "Nindža kornjača") najavljulje zbilja impresivnu ekipu redatelja: jednu komičnu priču s Jackom Blackom trebao bi režirati Mark Osborne ("Kung fu panda"), zatim za ekranizacije stripova obvezni Zack Snyder ("300", "Čuvari"), te Gore Verbinski ("Pirati s Kariba") i David Fincher ("Sedam"). Eastman najavljuje da je taj film, koji producira, zainteresiran za još četvoricu velikih redatelja, od kojih je s trojicom još u pregovorima, a četvrti je pristao – ni manje ni više nego James Cameron.

Cameron i Fincher bit će i izvršni producenti filma, a kad će snimanje početi i hoće li ti silni talenti gušiti jedan drugoga ili će se savršeno uklopiti u cjelinu, vidjet ćemo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije