Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovacije

Veličanstvena završnica kulturnog projekta Izazovi života

Izazovi života
Foto: Promo
1/2
30.10.2017.
u 16:40

Veličanstvenom završnicom kulturnog projekta Izazovi života u opatijskom kulturnom centru Gervais Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti po treći su put publici oduzeli dah i zaustavili vrijeme originalnom izvedbom, istančanom virtuoznošću i nesputanom razigranošću.

Iznimna je familijarnost prisutna u nastupu Stefana i solista što je publika prepoznala i nagradila ovacijama u sva tri grada, Zagrebu, Varaždinu i Opatiji. S jedne bio je prepoznatljiv jedinstven umjetnički potpis svakog od glazbenika, a s druge su se strane, kroz međusobnu podršku i zajedništvo, stopili u kolosalan gudački instrument od sedam milja. Takav jedinstven spoj zajedništva u glazbenom nastupu mogu izvesti samo vrhunski majstori kojima skromnost nije izazov nego samo jedna od vrlina koju čovjek teše iskustvom i znanjem.

Prihodi od ovog kulturnog projekta namijenjeni su djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja će se osmodnevnim boravkom u prirodi sučeliti sa životnim izazovima ali kroz pažljivo kreiran Outward Bound program. Iskustvo u prirodi jedinstven je učitelj kojeg počesto zanemarimo ali pouzdano uči zajedništvu, gradi i osnažuje vrijednosti koje osiguravaju kvalitetniju socijalnu interakciju i integraciju u zajednici.

Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti istinski su zagovornici projekta Izazovi života kojem je cilj pomoći djeci jer je upravo kroz njihov nastup vidljiva visoka razina odgovornosti, samopouzdanja, samopoštovanja, ustrajnosti i zajedništva. - izjavila je Marina Ljubišić, predsjednica Hrvatsko-američkog društva, organizatora ovog projekta kojim je ujedno okrunjeno četvrt stoljeća postojanja društva.

Uz organizatora, i suorganizatore, Hrvatsku glazbenu mladež, Art Hill i Meritum komunikacije, opatijskom koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije