Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova knjiga

Uvjerljiv spoj ljubića i krimića koji će zadovoljiti ljubitelje oba žanra

Mozaik Knjiga
14.09.2023.
u 17:08

U izdanju Mozaika knjiga objavljen je roman "Kradljivac srca" Juliije Garwood

Jeste li primijetili da u posljednje vrijeme najkrvavije krimiće i najzapetljanije psihološke trilere u kojima je također riječ o ubojstvima pišu žene? Naravno, trend je počela kraljica krimića Agatha Christie, ali među aktualnim je naslovima zaista više autorica od autora. No, autorica romana "Kradljivac srca" (Mozaik knjiga, urednica Nada Kujundžić, prijevod Vida Milek, 19,90 eura) Julia Garwood krenula je posve osobitim putem, a njen je roman jedan od dokaza da žene čak i u ubojitim kriminalističkim romanima znaju biti romantične.

Ova je autorica prije svega poznata po povijesnim ljubavnim romanima (poput, primjerice, "Nježnog ratnika", "Bijele ruže", "Crvene ruže", "Princa na bijelom konju", "Vjenčanja"..., a ovdje je vrhunsku romantiku i uvjerljivu ljubavnu priču uspjela spretno uključiti u priču koja počinje scenom kada serijski ubojica u ispovjedaonici mladom svećeniku priznaje ne samo zločin već i tko je njegova buduća žrtva.

Ta je žrtva svećenikova mlađa sestra, ali on (na sreću) ima i najboljeg prijatelja koji je (kako prigodno) agent FBI-a. Iako se na prvi pogled čini pomalo klišeizirano, ovom romanu ne nedostaje uzbuđenja, što ljubavnih, što smrtonosnih zamki, a ono što autorici ide u prilog vješti su i česti obrati u radnji, koji svi do jednog priču skreću u pravcima koje čitatelj najmanje očekuje.

Moglo bi se stoga reći da je ovo odličan miks ljubića i krimića koji neće razočarati ljubitelje tih žanrova. Štoviše, može poslužiti i kao ruka pomirbe između onih koji tvrde da je samo njima draga literatura vrijedna čitanja. U svakom slučaju, ovdje su likovi od krvi i mesa, a autorica ih s lakoćom vodi kroz priču, tako da je lako razumjeti i njihove strasti i njihove strahove, borbu za život, ali i za ljubav.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije