Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Ruski pijanist Boris Berezovski briljirao u Kneževu dvoru

'berezovsky01_nnn_kul_210811'
''
21.08.2011.
u 18:08

Osim Brahmsovih Varijacija na Paganinijevu temu i tri mađarska plesa, svirao je Gershwinova tri preludija, Gouldove Boogie-woogie etide i Chasinsove skladbe Prometna gužva u Hong Kongu, odsvirao i Chopina, Rahmanjinova...

Ugledni ruski pijanist Boris Berezovski u subotu je u sklopu bogatoga glazbenog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara svojim nastupom u prepunom atriju Kneževa dvora oduševio publiku. Jedan od istinskih nasljednika najvećih ruskih pijanista, kako je Berezovskog ocijenio ugledni britanski časopis Gramophone, briljirao je. U prvom dijelu je, osim Brahmsovih Varijacija na Paganinijevu temu i tri mađarska plesa, Gershwinova tri preludija, Gouldove Boogie-woogie etide i Chasinsove skladbe Prometna gužva u Hong Kongu, odsvirao i Chopina, potom Albénizove skladbe Asturias i Granada, Godowskijev Stari Beč i Saint-Saënsova Labuda, Rahmanjinova... (gr)

Komentara 1

DU
Deleted user
19:51 22.08.2011.

Zašto pišete o ruskoj pijanici? I šta taj pijanica uopće radi u kneževom dvoru... i tko je taj knez uopće, otkud njemu lova? Mislim da bi tu bilo dosta materijala za USKOK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije