Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentska suradnja

Promocija romana "Naranyjin plač" M. Dokoze u Argentini i Čileu

Mirjana Dokoza, roman, Maranyjin plać, Čile i Argentina
arhiva VL
17.01.2012.
u 11:48

Čuvši da je riječ o zadarskoj autorici, Fimbini članovi istaknuli su svoje oduševljenje Hrvatskom, posebno Zadrom koji su posjetili tijekom Europskog prvenstva Fimbe u Zagrebu 2010., kaže Antonija Vanjak

Predstavljanje knjige “Naranyjin plač” autorice Marijane Dokoze plod je odlične suradnje hrvatskih studenata s Hrvatima u Argentini i Čileu. Riječ je o inicijativi mlade hrvatske studentice ekonomije i elektrotehnike na priznatom njemačkom sveučilištu TU Darmstadt Antonije Vanjak koja je tijekom svog magistarskog studija provela šest mjeseci na istaknutom katoličkom sveučilištu Universidad Católica u Čileu te koja uz hrvatski govori i njemački, engleski, španjolski i portugalski jezik. Antonija Vanjak je u hrvatskim zajednicama u Buenos Ariesu i Santiagu predstavila novi roman zadarske književnice naslova “Naranyjin plač” u izdanju nakladničke kuće Ljevak.

Govori o ljudskim sudbinama, ljubavi, mržnji...

Ukratko, knjiga s opsežnim psihološkim prikazom likova govori o ljubavi, mržnji, osveti, prijateljstvu,sretnim i nesretnim ljudskim sudbinama, depresiji, otmici tek rođena djeteta i njegovoj sudbini.

Promociji su nazočili članovi hrvatskog veleposlanstva i članovi akademske zajednice znanosti i umjetnosti, brojni hrvatski, argentinski i čileanski uglednici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života među kojima su Franko Zulić, voditelj klape Buenos Aires Ivo Puches, Ante Vlahović, Danijel Nadinić, prof. dr. Jelena Nadinić Nacuccio sa suprugom znanstvenikom Macelom Carlosom Nacuccijem, odvjetnici Paula Cini i Nikolas Rukavina Mikusić, Viktorija Nacuccio koja vodi emisiju o studentima te koja će napraviti poseban prilog o promociji romana koji je svoju promociju doživio i u uredu Svjetske košarkaške federacije veterana Fimbe, njenu predsjedniku dr. Rubenu Rodrigezu Lamasu te njegovoj supruzi, argentinskoj književnici koja je godinama proučavala i pisala o doseljavanju u Patagoniju.

Promocija i u Zagrebu

Čuvši da je riječ o zadarskoj autorici, Fimbini članovi istaknuli su svoje oduševljenje Hrvatskom, posebno Zadrom koji su posjetili tijekom europskog prvenstva Fimbe u Zagrebu 2010., kaže Antonija Vanjak. Mlada je studentica roman predstavila na hrvatskom i španjolskom jeziku te tako potaknula moguću inicijativu prevođenja romana na španjolski jezik. Promocija romana nastavlja se u Zagrebu. Naime, 26. siječnja u Ljevakovoj knjižari na Trgu bana Jelačića autorica će u domovini predstaviti svoj novi roman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije