Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Preminula fotografkinja i novinarka Ines Kotarac

Nakon duge i teške bolesti preminula je Ines Kotarac.
18. kolovoza 2021. u 15:35 1 komentara 1312 prikaza
Foto: Ines Kotarac/Facebook

Nakon dugogodišnje borbe s teškom autoimunom bolesti preminula je Ines Kotarac, novinarka i fotografkinja čije su primarne adrese djelovanja bile Split, Zagreb, Berlin i Istanbul.

performans nebojše vukovića 'Dvanaest sati čitao sam crnim slavonskim svinjama, počeo sam halucinirati'

Rođena 1983. godine, nakon djetinjstva provedenoga u BiH u Zagrebu je diplomirala komparativnu književnost i hrvatski jezik. Radila je kao leksikografkinja, lektorica te novinarka u Vijesniku i Vijencu, te na portalima Queer.hr i Vox Feminae.

Bila je autorica samostalnih fotografskih izložbi “T kao tijelo”, “Berlinske bilješke”, “Kapi protiv zaborava (ili u potrazi za izgubljenom domovinom)” te “My Queens” koje su postavljene u nebrojenim hrvatskim i europskim gradovima. 

Na društvenim mrežama od Ines Kotarac oprostili su se brojni prijatelji i kolege. Vijest o njenoj smrti uz dirljiv oproštaj objavila je udruga House of Flamingo. 

"S velikom tugom prenosimo vijest kako je naša dugogodišnja prijateljica i fotografkinja Ines Kotarac preminula. Kotarac je strastveno podržavala i dokumentirala rane godine našeg stvaralaštva, koje su se idealno poklopile s razvojem njene ljubavi prema fotografiji. Svojim umjetničkim djelovanjem utjecala je i obogaćivala naše živote kroz riječi i fotografije, profesionalno i osobno. Nedostajat ćeš nam Ines kao borkinja, umjetnica i prijateljica" napisali su. 

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
POVEZIVANJE BIH I HRVATSKE
Na 4 traka novog mosta preko Save prolazit će 28.000 vozila dnevno
Logitech
Novi poslovni trend
Uz ovaj model rada, vaša poslovna budućnost više neće imati granica
  • Vilim:

    Mladi ljudi masovno umiru od drugih nepostojećih dobrih starih tradicionalnih drustveno pozeljnih prihvatljivih najtežih opakih bolestina koje su medijski neatraktivne i nezanimljive.